*** София От 9.30 ч. в Дома на Европа ще

...
*** София От 9.30 ч. в Дома на Европа ще
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 16 декември

*** София

От 9.30 ч. в Дома на Европа ще се организира кръгла маса на тематика „ Финансирането на партиите и политическият плурализъм “.

От 10:00 часа в Аулата на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ ще бъде показано неповторимо високотехнологично проучване, предопределено за деца с тежка форма епилепсия.

От 10.00 ч. в хотел Интерконтинентал ще се организира конференция на тематика „ Успелите българи в чужбина – за идеята България “.

От 10.30 ч във Федерацията на научно-техническите съюзи ще се организира работна среща за положението на БДЖ.

От 11.00 часа в зала 1 на Столична община ще бъдат показани резултатите от план „ Регионално прединвестиционно изследване за водоснабдяване и канализация на територията на Столична община “по Оперативна програма „ Околна среда 2014-202 “. Ще вземат участие Ирина Савина – заместник-кмет на Столична община и инж. Добромир Симидчиев - началник на Проекта.

От 11.00 ч. в БСК ще се организира конференция на тематика „ 2019 година през погледа на бизнеса “.

От 17.30 часа на 16 декември 2019 година в бранш „ Изкуство “ на Столична библиотека ще бъде изнесена лекция на за „ спектакъл в театъра “.

От 18:00 ч. в изложба „ София “ на Столична библиотека ще бъде открита изложбата от детски рисунки на Школата по изобразително изкуство към НЧ „ Д-р Петър Берон 1926 година “ с учител Диана Христова.

От 18.30 ч. в зала „ Концертна “ на Централния боен клуб ще бъдат връчени четвъртите Годишни награди в туризма-2019, проведени от Министерството на туризма.Голямата премия ще бъде връчена от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

От 19.00 часа в Националния студентски дом на пл. „ Народно заседание “ № 10 ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева ще връчи премията „ Студент на годината “.

*** Благоевград

От 18:30 часа Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров” – Благоевград ще показа спектакъла „ Коледна песен” по Чарлз Дикенс.

*** Бургас

От 17.00 часа на външната сцена до Народно читалище „ Просвета 1888 “ в Поморие ще се организира празнична стратегия с присъединяване на фолклорна група „ Калгамач” към НЧ „ Възраждане – Доброван-2013”, с. Бата детска танцова и фолклорна групи деца и възрастни.

От 17.30 часа на външната сцена до Народно читалище „ Просвета 1888 “ в Поморие ще се организира празничен танцов и хоров концерт на представителни танцови и вокални сформира от ОУ „ Отец Паисий” и НЧ „ Иван Спасов” с. Страцин общ. Поморие.

От 18.00 часа на външната сцена до Народно читалище „ Просвета 1888 “ в Поморие ще се организира празничен концерт на танцов състав при Българо-гръцко дружество”Анхиало” Поморие.

*** Варна

От 10.30 часа в зала 320 на Икономически университет – Варна ще се организира заключителна конференция във връзка приключването на план BG05M2OP001- 2.009-0036 " Инвестиции в образованието на студенти, докторанти, постдокторанти и преподаватели – поръчител за по-добро бъдеще ". Проектът е с бенефициент Икономически университет – Варна и се извършва в границите на Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014 – 2020 година с финансовата поддръжка на Европейския обществен фонд.

От 11.00 ч. в Щаба на Военноморските сили, на ул. „ Преслав” № 16, ще бъдат връчени обичайните годишни награди на редакцията на списание “Клуб Океан” за най-хубав корабен екипаж, офицер, старшина, матрос и граждански чиновник от Военноморски сили.

От 17.45 часа в читалище „ Просвета 1927 “ ще се състои театър „ Коледна бъркотия”.

*** Велико Търново

От 17.00 ч. в огромната зала на Община Велико Търново ще се организира годишен коледен концерт и отбелязване на 117 години от основаване на Туристическо сдружение „ Трапезица “.

От 18:00 ч., салон на Народно читалище „ Искра “ ще се организира театър на Театрално студио „ Усмивка “с началник Милен Иванов и концерт на Балетна групировка „ Полиденс “ с ръководители Виргиния, Сергей и Мария Казарини.

От 18.30 ч. в ДМТ „ К.Кисимов” ще се състои коледен концерт на балетна школа „ Класико” при НЧ”Надежда 1869”.

От 18.30 ч. в салона на ЦПЛР – ОДК ДЮФА „ Българеч “ ще показа коледен концерт.

*** Видин

От 10.00 ч. коледари от ОУ „ Иван Вазов “ ще посетят кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков и ще назовават за здраве и благодат.

От 16.30 ч., в залата на Симфониета - Видин заместник-кметът Десислава Тодорова ще бъде посетител на обичайния „ Коледно-новогодишен калейдоскоп “ на учениците от ППМГ „ Екзарх Антим I “.

От 18.00 ч., в спортна зала „ Фестивална “ общинското управление и чиновници от администрацията ще участват на благотворителния концерт на ОУ „ Любен Каравелов “, който се провежда в помощ на 32-годишната Моника Димитрова, която се нуждае от трансплантация на бъбрек.

*** Горна Оряховица

От 18.30 часа в НЧ „ Напредък-1869 “ ще се състои „ Коледна приказка” – театър с Коледни песни от целия свят показва Симфониета Враца с диригент Христо Павлов.

*** Гоце Делчев

От 17.30 часа в локален хотел ще се състои среща с алпиниста Атанас Скатов и показване на книгите му.

От 19.00 часа в „ Неврокоп сцена “ ще се организира „ Светът на Златните девойки “ – театър на националния тим по художествена гимнастика със специфичното присъединяване на Искрата и под патронажа на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов.

*** Добрич

От 11.00 ч. във фоайето на Младежки център – Добрич ще се организира публично награждаване на отличените участници в III Областен конкурс за есе „ Какво е за мен щастливото детство? “.

От 15.30 ч. в Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи ЖК „ Балик “ ще се организира куклен театър „ Топла приказка от сняг “ на Държавен куклен спектакъл „ Дора Габе “ по приказката „ Слънцето и снежните индивиди. "

От 18.30 ч. в Народно читалище „ Йордан Йовков “ ще бъде показана изложбата на Школата по изобразително изкуство при читалището с учител Румяна Стоянова.

От 19.00 ч. в Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков “ ще бъде показан спектакълът „ Дамски шивач “.

*** Кърджали/село Старово

От 09:00 ч. пиеската " Принцесата и граховото зърно “ ще гостува в село Старово в Детска градина " Мир ".

*** Кърджали/село Бенковски

От 11:30 ч. ще бъде в село Хаджийско, в Детска градина „ Мечо пух “ и от 15:30 - в село Бенковски, Кирково в Детска градина „ МикиМаус “.

*** Ловеч

От 19.00 ч. в Драматичен спектакъл – Ловеч ще се организира премиерата на постановката „ Илинден “.

*** Пловдив

От 10.00 ч. в зала номер 1 на Районен съд Пловдив ще бъде прегледано дело НОХД 2982/2017г. против подсъдимата Запрянка Н., упрекната за закононарушение по чл.290 ал.1 т.5 вр. чл.209 ал.1 вр. чл.26 ал.1 от Наказателен кодекс.

От 10.00 ч. в зала номер 1 на Апелативен съд Пловдив по обжалване на доживотна присъда за двойно ликвидиране на В. К.

От 13.30 ч. в зала 2 на Окръжен съд – Пловдив ще бъде прегледано дело против всеки от подсъдимите Иван Х. и Николай Цв. Затова за търсене на археологически обекти без позволение.

От 13.30 ч. Апелативен съд Пловдив ще прегледа дело по обжалване на условната присъда на доктор А. Н. от 1 година отнемане от независимост с 3 години изпитателен период и отнемане от право да упражнява лекарска специалност за период от 1 година.

*** Разград

От 12.00 часа в зала 308 кметът на Община Разград Денчо Бояджиев ще връчи парични награди на трима разградски лекоатлети с високи достижения в спорта през годината в направление детско-юношески спорт.

*** Свищов

От 9 до 20 декември във фоайето на ПБНЧ " Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856 ", гр. Свищов се организира Коледен благотворителен базар.

От 18.00 часа в салона на ПБНЧ " Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856 " ще се състои празничен читалищен концерт „ Коледа пристигнала е “.

*** Сливен

От 18.00 часа на 16 декември в зала „ Сливен “ ще се организира тържествената гала по награждаването на най-хубавите спортисти и треньори на Сливен за 2019 година

*** Смолян

От 17.30 часа в Регионален исторически музей „ Стою Шишков “ – Смолян ще бъде показана книгата на Филип Синапов „ Село Гърнати – кътче от парадайса “.

*** Стара Загора

От 10.30 ч. в Оперен спектакъл ще се състои спектакълът за деца на Държавна опера Стара Загора „ Коледната фантазия на Музичко “.

От 14.00 часа, в зала 203 на Община Стара Загора ще се състои конференция на ръководителя на Общинския съвет (ОбС) Мария Динева.

От 18.00 ч. в зала „ Байер “ ще бъде открита Коледен базар – галерия на Съюза на българските художници – Стара Загора.

От 18.00 ч. в Зала III ет. на Народно читалище „ Родина “ ще се проведат коледни концерти на учениците от Музикална школа при читалището.

От 18.00 ч. в музей „ Литературна Стара Загора “ ще се организира креативна среща на Дружество на писателите Стара Загора и Дружество на писателите Хасково.

*** Шумен

От 11.00 часа в къща музей „ Панайот Волов “ ще бъдат показани обичаите от Игнажден до Коледа “.

От 16.00 часа в залата на Регионалната библиотека „ Стилиян Чилингиров “ ще се състои връчване на Националната премия за поезия на името на Иван Пейчев за 2019 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР