***София. От 10.00 часа на „Дондуков 2 държавният глава Румен

...
***София. От 10.00 часа на „Дондуков 2 държавният глава Румен
Коментари Харесай

Събитията в страната на 28 февруари

***
София.
От 10.00 часа на „ Дондуков " 2 президентът Румен Радев ще се срещне с министъра на външните работи на Иран доктор Мохаммад Джавад Зариф.

***
София.
От 13.00 часа в зала „ Рубин " на хотел „ Рамада " президентът ще взе участие в тържествената част на 31-ото общо заседание на Националното съдружие на общините в България. Брифинг за публицисти с ръководителя на Управителния съвет /УСБ на НСОРБ Даниел Панов и членове на УС ще се организира в 12.00 ч. От 17.10 часа Николай Нанков, министър на районното развиване и благоустройството и Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите ще вземат участие в панел 2 на дискусионния конгрес за настоящи проблеми и визия за бъдещите общински планове.

***
София.
От 9.00 часа Народното събрание ще организира съвещание.

***
София.
От 10.00 часа ще се организира съвещание на Министерския съвет.

***
София.
От 9.30 часа в НДК ще се организира Неформален съвет по обучение, юноша, просвета и спорт - " Култура ". Встъпителни думи ще произнесат министърът на културата Боил Банов, Тибор Наврачич, комисар по обучение, просвета, юноша и спорт и Петра Камерверт, ръководител на Комитета по Култура и обучение на Европейския парламент. От 13.10 часа ще се организира конференция.

***
София.
От 8.30 часа в София Балкан Хотел заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Велик Занчев ще открие първото авиационно събитие от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз „ Въздушният превоз - мотор за разцвет ".

***
София.
От 9.00 часа в зала Витоша на Inter Expo Center, ще стартира формалното разкриване на 13-а национална конференция по е-Здравеопазване.

***
София.
От 9.00 часа 7 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Бойко Б., Емил Б., Емил Д. и други, упрекнати в образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 9.30 часа 14 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Борислав В., Петър А. и други, упрекнати в образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 9.30 часа 16 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Милко М., Росен Д. и други, упрекнати в образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 9.30 часа в изложбената зала на Държавна организация „ Архиви " (ул. Московска № 5) ще се организира възпоменателна конференция, отдадена на финландското присъединяване в Руско-турската освободителна война през 1877 -1878 година

***
София.
От 10.00 часа в зала 5 на „ Московска " 33 в Столична община Екологично съдружие „ За Земята " ще организира разискване с жители във връзка желанието за вдишване на общински дълготраен дълг, обвързван с осъществяването на план за създаване на апаратура за изгаряне на боклуци в „ Топлофикация-София " (зад Централна гара).

***
София.
От 10.00 часа 6 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Даниел Б., Христо П. и други, упрекнати в образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 8 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Цветан В., Александър П., Илиан З. и други, упрекнати в образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа в Ателието на Регионалния исторически музей - София (пл. " Бански " 1) Регионален исторически музей - София провежда Ателие " Мартеничка ".

***
София.
От 11.30 часа в аудиторията на Клиниката по нервни заболявания на УМБАЛ „ Александровска " ще се организира конференция, на която ще бъдат дискутирани достиженията, както и проблемите, свързани с действието на експертните центрове, неналичието на лекарства и недофинансирането на редките заболявания в България.

***
София.
От 13.00 часа 3 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Ивайло Б., молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 13.00 часа 7 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Ивайло Ст., Венцислав Д., Петко Ст. и други, упрекнати в образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 14.00 часа 5 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Мирослав В., Живко И. и други, упрекнати в образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 18.00 часа в Галерия „ Академия ", ул. „ Шипка " 1, ще бъде показана галерия на дипломираните магистри от Факултет за изящни изкуства - НХА.

***
София.
От 18.30 часа в Биологическия факултет на Софийския университет холандският еко специалист Франк Зандеринк ще показа преимуществата на Статут „ Див " за природата и хората на Родопите и България, както и за Европа.

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на библиотеката ще бъде показана Екатерина Йосифова - стихотворец на февруари в Столична библиотека.

***
София.
В Техническия университет - София ще се проведат „ Дни на отворените порти - 2018 ".

***
София.
В Maxi Club (бул. Симеоновско шосе 110) на първото по рода си ревю " Български обичаи на нов глас " ще бъдат показани съвременни облекла, аксесоари, керамика и бижута с български шевици и ексцентрични мартеници от дърво, хартия, кожа, плат, вълна и лего детайли.

***
Бургас.
От 10.30 часа в постройката на Областна администрация - Бургас, етаж I, Сдружение „ Зелена Странджа " стартира самодейност за създаване и разпространение на нов многодневен маршрут през цяла Странджа за пешеходен и велосипеден туризъм, който да обхване допустимо повече забележителности и обитаеми места в планината.

***
Бургас.
От 10.30 часа в постройката на Колежа по туризъм Проф. доктор „ Асен Златаров " - Бургас в зала 311 ще се проведат профилирани лекции, свързани с два от най-важните аспекти, които засягат бизнеса през днешния ден - цифровата промяна и новата европейска регулация GDPR.

***
Бургас.
От 13.00 часа в заседателната зала на Община Бургас ще се организира конференция във връзка приключването на план „ Подкрепа в фамилна среда за самостоятелен живот посредством самостоятелен метод ".

***
Бургас.
От 18.00 часа в кв. „ Долно Езерово ", ОУ „ Христо Ботев ", ще бъде показан патриотичният театър „ Време е... Свобода! "

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в СУ „ Емилиян Станев " ще се организира разкриване на ново мозаечно платно. От 11.00 часа ще се организира церемониален концерт за 111-годишнината от рождението на Емилиян Станев и 36-годишнината от основаването на учебното заведение.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира Пресконференция по план „ Съхранена и достоверна градска среда на град Велико Търново ".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Зала 302 на Общината ще се организира работна среща - Превантивен център.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Голяма зала на Общината ще се организира среща със Стоянка Мутафова.

***
Враца.
От 10.30 часа в конферентна зала на Община Враца ще се организира Форум „ Карта на времето " -минало, настояще и бъдеще на библиотеките.

***
Враца.
От 17.00 часа в дребна зала на ХГ „ Иван Фунев " ще се проведат XIX Зимни четения - „ Глинените съдове в обредния свят на българина " - Недка Димитрова.

***
Враца.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „ Хр. Ботев " - читалня ще се организира среща с Калин Терзийски.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще бъде показан спектакълът „ Женитба " от Н. В. Гогол.

***
Горна Оряховица./с. Драганово
От 16.00 часа в НЧ „ Съединение - 1888 " ще се организира „ Мартенска работилничка " - разработване на мартеници с учениците от ОУ „ Климент Охридски ".

***
Добрич.
От 11.30 часа в Народно читалище „ Йордан Йовков - 1870 година ", Зала „ Зорница ", ще се организира „ Любовта е... " - театър по текст на Валери Петров на Театрална студия „ Зорница " при Народно читалище „ Йордан Йовков - 1870 година " с началник Ема Георгиева.

***
Добрич.
От 20.30 часа в Кино клуб „ Икар " Политическа партия ГЕРБ провежда безплатната прожекция на премиерния български филм „ Привличане ".

***
Козлодуй.
От 11.00 часа в заседателната зала на Община Козлодуй ще се организира конференция по план: „ Обновяване и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в жилищни здания в гр. Козлодуй ".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Административен съд - Кюстендил ще се организира отчетно заседание.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Община Кюстендил ще се организира постоянно съвещание на Общински съвет.

***
Монтана.
От 11.00 часа пред постройката на Районна прокуратура и съда в град Монтана членове на ЦРОО, СЛРД " Огоста ", рибари, ловци от Монтана, Берковица, София, Плевен, Враца, Перник и други се провеждат на митинг пред постройката на Районна прокуратура против бракониерството във всичките му форми.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ в град Пловдив ще проведат приемни с жители. Радослава Ташкова, ръководител на Групата на ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив, ще се срещне с жители от 16:00 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Южен " на ул. " Академик Петър Динеков " №1А; Георги Василев, от 16 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Южен " на ул. " Академик Петър Динеков " №1А; Д-р Аргир Аргиров, от 17:30 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Южен " на ул. " Академик Петър Динеков " №1А; Ани Лафчиева, от 17:00 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Източен " на ул. " Коста Паница " №5; Емил Русинов, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Източен " на ул. " Коста Паница " №5.

***
Пловдив.
От 17.30 часа в къща-музей „ Иван Вазов " ще се организира среща с потомци на опълченци под надпис „ Паметта на кръвта е жива ".

***
Русе.
От 12.00 часа в Историческия музей ще бъде открита обновената витрина с мартеници, дарени от Марианка де Монтис

***
Пазарджик.
От 11.30 часа в офиса на ГЕРБ на улица „ Екзарх Йосиф " общинските съветници от ГЕРБ-Пазарджик ще проведат приемни за жители.

***
Перник.
От 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в кметство „ Изток ", на улица „ Благой Гебрев " №20, общинските съветници от ГЕРБ Ивайло Богданов и Мирослава Николова ще проведат приемен ден.

***
Плевен.
От 11.00 часа в гледка „ Плевенска епопея " посланикът на Русия в България Анатолий Макаров ще вземе присъединяване в разкриване на галерия на литографиите от персоналната си сбирка, отдадени на Руско-турската война 1877-1878 години и издадени по време на войната във водещи западни списания.

***
Пловдив.
От 11 часа в Дом на културата „ Борис Христов ", Малка конферентна зала, ет.2 ще се организира конференция във връзка идното 13-то издание на Международния кино фестивал „ София Филм Фест в ПЛОВДИВ ", който ще се организира от 15 до 25 март 2018 година в LUCKY Дом на киното.

***
Пловдив.
От 15 часа в заседателната зала на Община Пловдив ще бъде подписан договорът за обслужване на 13 линии от всеобщия градски превоз в града.

***
Пловдив.
От 13.00 часа, пред Института по редки заболявания в ж.к. " Тракия ", ул. „ Маестро Г. Атанасов " 22 ( зад Община Тракия) ще бъде маркиран Международния ден на редките заболявания, като присъстващите ще се включат в всеобщото повдигане на ръце, което ще се реализира едновременно в цяла Европа като знак на съпричастност към болните.

***
Сливен.
От 11.00 часа под Стария бряст с осведомителна акция, в която се раздават материали за редките болести ще бъде маркиран Световният ден на хората с редките заболявания. Точно в 13. 00 часа всички участници ще пуснат в небето балоните на вярата и ще вдигнат ръце в символ на съпричастност.

***
Сливен.
От 18.30 часа в зала „ Сливен " ще се организира втори концерт за юбилея на Добри Селиминовски.

***
Смолян.
От 18.30 часа в НЧ „ Христо Ботев-1871 " - Смолян ще се организира „ Фолклорна палитра " - концерт с присъединяване на фолклорните обединения при читалището.

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в Оперен спектакъл известният български художник Иван Яхнаджиев ще организира занятие по изобразяване за деца.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в Оперен спектакъл ще бъде показана галерия от картини на Концертен комплекс " България ".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора ще се състои премиерата на балета „ Фантастичното дюкянче " по музика на Джоакино Росини/ Оторино Респиги.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен спектакъл ще бъде показана постановката „ Цар финален " от Райна Томова.

***
Хасково.
От 11.00 часа във фоайето на Областна администрация Хасково ще се организира благотворителен базар за мартеници „ Мартеничка с идея ".

***
Шумен.
От 13.00 часа пред постройката на регионална администрация ще бъдат пуснати в небето разноцветни балони в символ на съпричастност с хората с редки болести.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР