София. Оранжев код за обилни валежи е в сила за

...
София. Оранжев код за обилни валежи е в сила за
Коментари Харесай

НИМХ: Оранжев код за обилни валежи е в сила за 8 области в страна за 1 декември

София. Оранжев код за значителни превалявания е в действие за 8 области в страната. Това сочи информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология . Кодът е в действие за областите София град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян . В Кърджали също е разгласен оранжев код за значителни превалявания, само че и за мощен вятър. В областите с оранжев код ще има обилни превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Количествата ще са сред 35 и 65 л/кв. м, в обособени региони и повече. В местата със снежна завивка, с предстоящите превалявания от дъжд и умерения до мощен вятър, снеготопенето ще е интензивно. В Кърджали ще духа мощен юг-югозападен вятър със скорост 14-19 м/сек и пориви до 22-24 м/сек.
Жълт код е разгласен в областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Пловдив . В първите 4 области ще има обилни превалявания от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Количествата ще са сред 20 и 30 л/кв. м, в планинските региони и повече. В Пловдив единствено в южната част от региона ще има обилни превалявания от дъжд. Количествата ще са сред 20 и 30 л/кв. м.
Жълт код за мощен вятър е в действие за Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна и Добрич . В тези области ще продължи да духа мощен юг-югозападен вятър със междинна скорост сред 14 и 19 м/с и пориви до 22-24 м/с.
По Черноморието също е разгласен жълт код – ще духа южен вятър 14-17 м/сек (7 бала по Бофорт), пориви до 20 м/сек (8 бала по Бофорт). Вълнението ще бъде 3-4 бала.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР