София. Областният управител на Софийска област Иван Иванов постави по

...
София. Областният управител на Софийска област Иван Иванов постави по
Коментари Харесай

Областният управител на Софийска област Иван Иванов постави въпроса за проблемни пътища в региона пред директора на Областно пътно управление Румен Сачански

София. Областният шеф на Софийска област Иван Иванов сложи по време на среща през днешния ден с шефа на Областно пътно ръководство Румен Сачански въпроса за проблематични пътища в района, оповестиха от Областна администрация. Анализът за положението на пътната инфраструктура бе предшестван от дейни диалози на регионалния шеф с кметове на общини, народни представители и общински съветници през последните три седмици.

Мостът в с. Чурек, Община Елин Пелин, който е в извънредно сериозно положение, следва да бъде ремонтиран, стана ясно по време на срещата. Въпросът за това сложи в сигнал до регионалния шеф националният представител от Българска социалистическа партия в Софийска област Иван Ченчев. До 2 месеца се чака да бъдат извършени публичните поръчки по осъществяването и ремонтните действия да стартират, увери Румен Сачански.

Той разгласи като предпочитан и остарелия път през Витиня – от Елешница до Витинска река. Там, на процедура пътят го няма, секторът не е ремонтиран от 50 години. Това основава сериозен проблем на хората в община Елин Пелин, стана ясно по време на диалога.

Директорът на Областно пътно ръководство уточни като приоритет още един проблематичен път в региона – Самоков-Костенец. В сектора има свлачища, тук също не е ремонтирано близо 40 години, а това е връзката на Южна България с Боровец, сподели Румен Сачански.

Необходимостта от ремонт на Златишкия проход, подложен като проблем от кмета на Челопеч Алекси Кесяков пред регионалния шеф, беше вторият съответно разискван въпрос. Инж. Сачански не се ангажира със периоди, само че акцентира че тук е заложено изработването на план и ремонт.

Належащо създаване на кръгово кръстовище край Пирдоп разискаха още регионалният шеф Иван Иванов и шефът на Областно пътно ръководство. Отварянето на огромен търговски комплекс там е натоварило съществено пътя, а кръговото ще реши казуса, стана ясно по време на диалога.

Близо 1660 км пътища – първокласни, второкласни и третокласни са на територията на Софийска област. От тях 155 км са автомагистрали.

Превантивни поправки на 13 пътища са стартирани от 2020 година, измежду които са София-Сливница, Своге-Бучин проход, в региона на Годеч. Надяваме се през тази година да ги приключим, сподели Румен Сачански.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР