София. Ние няма да се съгласим да бъдат въвеждани каквито

...
София. Ние няма да се съгласим да бъдат въвеждани каквито
Коментари Харесай

Зам.-председателите на БХРА Атанас Димитров и Бранимир Миланов пред телевизия Евронюз България: Немислимо е да няма компенсации за планираните мерки във връзка с Ковид-19

София. „ Ние няма да се съгласим да бъдат въвеждани каквито и да е ограничения, без авансово да бъде осведомен бизнесът и тези ограничения да бъдат съгласувани с него. Категорични сме в това отношение. Трябва да има изясненост и предвидимост. “ Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), във връзка вероятността за въвеждане на коронавирус ограничения в туристическия отрасъл.

Вече сме се сблъсквали неколкократно с подобен вид провокации и сме наясно, че дейностите би трябвало да бъдат прогнозируеми, напомни Димитров.

Колегите са извънредно обезпокоени във връзка с това, че за следващ път, към този момент втора-трета година, започваме да дискутираме ограничения, без да дискутираме обезщетенията, които ще бъдат изплащани на бизнеса. Тъй като хората, които работят при нас, стартират всеобщо да се тормозят и да декларират предпочитание за овакантяване на бранша, ние сме извънредно оголени и кадровият проблем, запазването на работните места, са извънредно значими за нас.

Притеснителното е, че за следващ път започваме да предвиждаме някакъв вид ограничавания, без да е ясно за хората: в случай че се планува подобен вид ограничавания, по какъв начин ще бъдат непокътнати работните места и стопанските обекти, пита зам.-председателят на БХРА.

Бранимир Миланов, също зам.-председател на БХРА, уточни, че хотелиерите към момента не са получили помощите за настаняването на украинските бежанци и сега се нуждаят от средства, с цел да обслужват туристите от летния сезон.

За страдание изминаха към този момент 45 дни от периода, който беше даден за погашение на обезщетенията. Нашите хотелиери не са получили тези 40 лв., за които толкоз доста се говореше. Сезонът върви, а хората са пъклен затруднени. Имаме туристи, тези туристи би трябвало да бъдат обслужвани, украинците са обслужвани със средства на хотелиерите – има липса на средства, с които да могат да бъдат обслужвани постоянните туристи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР