София. Недопустимо е парламентът да бъде придатък на изпълнителната власт

...
София. Недопустимо е парламентът да бъде придатък на изпълнителната власт
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Никола Минчев: Няма да сме придатък на изпълнителната власт

София. Недопустимо е Народното събрание да бъде придатък на изпълнителната власт и да се гласоподават официално към този момент взети решения. Ще бъдем същинска парламентарна република. Тази поръчка даде в първото си медийно изявление в предаването „ Тази събота “ на bTV новият ръководител на Народното събрание Никола Минчев от „ Продължаваме промяната “.

Според Минчев не е нужна съществена смяна в правилника на Народното събрание, само че е допустимо да има известни корекции. Той сподели още, че е против политическото номадство в Народното събрание – прекосяването на депутати от една парламентарна група в друга, и ограничаването това да се прави евентуално ще остане в правилника.

Минчев означи, че измежду целите на Народното събрание ще е закриването на профилираните съд и прокуратура.

Относно условието за зелен документ за достъп до Народното събрание той разяснява: „ Поради характерния допуск на външни лица Народното събрание не се води публично място в общоприетия смисъл и не се ползват ограничавания за публични здания. Това пояснение ще го помислим задълбочено. Правилата би трябвало да са за всички “.

По думите му е допустимо да се вкара и тестване за депутатите един път седмично, както е за учениците.

Новият ръководител на Народното събрание призна, че не е мислил по проблема с депутата Делян Пеевски от Движение за права и свободи и по какъв начин ще се изплаща заплатата му от Народното събрание, откакто е в листата „ Магнитски “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР