София. Не става въпрос за терористичен акт при инцидента на

...
София. Не става въпрос за терористичен акт при инцидента на
Коментари Харесай

Борислав Сарафов, Национална следствена служба: Не става въпрос за терористичен акт при инцидента на Струма, за момента водеща версия е тази за човешка грешка

София. Не става въпрос за терористичен акт при случая на " Струма ", за момента водеща версия е тази за човешка неточност. Това сподели по време на брифинг заместител основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов по отношение на пътния случай на автомагистрала " Струма ", съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Искам да кажа още нещо. Тиражират се версии, че са пренасяли туби с гориво и бензин и дизел? Тази версия е изследвана, само че изрично е иотхвърлена от нас. На местопроизшествието са открити три туби. В трите туби има единствено останки от нафта. Не са били цялостни, не са се възпламенили, респективно не е пожарът зародил от тях. Няма туби с бензин. Няма находки на бензин или други запалителни материали, с изключение на нормалните за един рейс - гориво, масло от мотор ", сподели още той.

" Искам да отхвърля пред вас една версия, която изследвахме и която не показах в деня на случая. Това е версията за терористичен акт. Не я показах още в първите часове след случая, с цел да не стартират спекулации по тази тематика. Но тази тематика беше правилно и професионално изследвана от нас. Взехме ацетонови обтривки от рейса с оглед съществуване на взривни субстанции. Тези резултати, съпоставени с показанията на оживелите очевидци с показанията на очевидците, които въпреки и неочевидци на случая, само че незабавно са се отзовали и са възприели първите минути на случая и произшествието, изрично отхвърляме тази версия4, сподели още той.

Сарафов разяснява и версията за неприятна пътна маркировка, неприятна сигнализация и неприятна организация на пътното придвижване. " Към момента организацията на придвижването в посочения сектор е зле оранизирана. Тази мантинела, в началото, на която се е нанизал рейса освен не е потребна, а рискова за придвижването. Всъщност тя е способствала за настъпване на случая. Тези условия също ще бъдат изследвани от нас. Дали, в случай че е имало човешка неточност, тя е била улеснена и за нея е способствала неприятна организация, неприятна сигнализация, неприятна маркировка и неприятна организация на придвижването ", добави още той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР