София. Най-общо 5 са големите приоритети за Варна около които

...
София. Най-общо 5 са големите приоритети за Варна около които
Коментари Харесай

БСП: 5 приоритета за Варна обединиха политическите сили

София. Най-общо 5 са огромните цели за Варна към които се сплотиха 2/3 от партиите, получили над 1% от вота на варненци на последните парламентарни избори. Дискусията през днешния ден бе по самодейност на депутата от „ Българска социалистическа партия аз България “ Борислав Гуцанов, оповестиха от пресцентъра на партията. „ Ако желаеме градът ни да се развива би трябвало да загърбим политическите си пристрастия, за които си има време и това са предизборните акции. Когато желаеме да работим за града си и за хората, които са ни избрали би трябвало да обединим напъните си “, съобщи при започване на полемиката Борислав Гуцанов.

Той предложи 3 значими за Българска социалистическа партия планове и те станаха част от окончателния лист с цели, към които се сплотиха всички на срещата.
Единият от тях е построяването на Автомагистрала „ Черно море “ като част от кулоар север-юг, който да свързва мегаполиса Истанбул с Бургас, Варна и Констанца. Елемент от нея е нов мост, за който по-късно ще стане ясно къде ще минава. Предложението на „ Възраждане “ е той да бъде при Белослав.

Вторият план, който предложи Гуцанов, и който влезе в листата с общи цели, е построяването на интермодален терминал под „ Максуда “, оповестяването на интернационален конкурс за територията на остарялото товарно пристанище Варна – изток и още веднъж по предложение на „ Възраждане “ – доизграждане на пристанище Варна – запад до в началото проектираните 20-22 корабни места.

Третият план е построяването на работеща индустриална зона за индустриални предприятия, а не за хранилища. Около него се сплотиха еднопосочно всички партии, участвали на срещата.

Четвъртият приоритет за Варна пристигна по предложение на зам.-областния шеф Силвия Александрова и той е обвързван с туризма. Освен засилена реклама на Варна като дестинация, част от него е построяването на обходен път от летище Варна до курортните комплекси, както и построяването на цялостна обслужваща инфраструктура, която да поеме повишаването на потока от автомобилни туристи.
Последният приоритет, който е обвързван с останалите, е за създаване на скоростен път Варна – Добрич и удвояване и повдигане на скоростта по жп линията Варна – Русе, по която товарите от транспортен кулоар север – юг ще могат да се пренасочват към транспортните коридори, включващи дунавските ни пристанища.

Участниците в първата по рода си полемика за обединяване на всички политически сили към общи ва Варна цели и създаване на депутатско лоби за значимите за Варна планове се схванаха да създадат нова среща след няколко месеца, с цел да отчетат напредъка по петте плана и да набележат идващите стъпки.

„ Надявам се на идната среща да се включат и останалите политически сили, които през днешния ден не съумяха или не пожелаха да участват. Личното ми предпочитание е всички ние да успеем да надмогнем разликите си и да сътворим една смислена и продуктивна полемика за посоката, темпа и метода, по който ще се развива градът и региона ни. А вярата ми е, че ще покажем на съгражданите си по какъв начин може хора, позиционирали възгледите си на разнообразни политически платформи, да обединят най-градивната част от тях и да се трансфорат в мотор за по-модерна, чиста, мечтана и благосъстоятелна Варна “, съобщи Борислав Гуцанов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР