София. Националният отбор за жени под 17 години, воден от

...
София. Националният отбор за жени под 17 години, воден от
Коментари Харесай

Диян Боюклиев: Силите са изравнени, три държави ще се борят за една квота за Евроволей 2022

София. Националният тим за дами под 17 години, воден от Диян Боюклиев, стартира подготовка на 28 декември за идната Балканиада. Турнирът е подготовка за Европейското състезание 2022. Домакин на надпреварата е Балъкесир (Турция), а мачовете са сред 12 и 16 януари.

Участват седем тима, разграничени в две групи. България е в потока с Гърция и Турция. В другата група са Сърбия, Румъния, Черна гора и Албания. Първите два тима не престават на полуфиналите. Само спечелилият се класира непосредствено за Европейското състезание, което ще е от 16 до 24 юли в Чехия.

Старши-треньорът Диян Боюклиев съобщи, че силите в тази подготовка са изравнени и следва тежко съревнование, само че тимът ще се бори с всички сили за единствената квота за Европейското.

„ Ще водим подготовката си за Балканиадата в зала „ Христо Ботев “. Имаме интервал от две седмици за работа. За късото време, с което разполагаме, ще се опитме да стабилизираме девойките и да работим най-много по тактическите задания.

В първия ни мач от Балканиадата се изправяме против Гърция – противник, който не познаваме. Южната ни съседка събира народен тим за първи път в тази възраст, защото заради пандемията не взе участие на миналите квалификации. Нямаме инфо и излизаме да играем на цялостни обороти за триумф.

Следващият мач е с Турция. На Европейското състезание бихме туркините в дребния край за трето място. Изоставахме с 0:2, само че направихме поврат и ги надиграхме с 3:2. Сега сме с тях в една предварителна група. Дали от реваншизъм или друго, само че сме в една предварителна група. Те са и домакини и също излизат за победа. Турция има голям запас, може и да има промени в състава и непознати състезателки. Определено следва тежък мач. Хубавото е, че в първия ден може да ги следим и да забележим тима им.

В другата група пък е Сърбия. Като цяло трите страни – България, Турция и Сърбия, ще се борят за първото място. Силите са изравнени, като несъмнено квалификацията ще е тежка. Но ние ще се постараем да дадем всичко от себе си и в случай че можем да вземем билет за европейското още в Турция.

Здравословно отборът е добре. Единствено Михаела Иванва, която скъса връзки на европейското, към момента се възвръща, като няма да може да вземе присъединяване на Балканиадата. “
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР