София. Националната програма за изпълнение на младежките дейности е един

...
София. Националната програма за изпълнение на младежките дейности е един
Коментари Харесай

Моника Янакиева, ММС: Националната програма за изпълнение на младежките дейности привлича младите, справяйки се със съвременните проблеми на обществото

София. Националната стратегия за осъществяване на младежките действия е един от най-хубавите способи за привличане на младежите в България, справяйки се със актуалните проблеми на обществото, като рисково държание и разнообразни зависимости. Това сподели в предаването „ България обича младите ” на Радио „ Фокус ” Моника Янакиева, шеф отдел „ Младежки стратегии и планове ” към Министерството на младежта и спорта (ММС). По думите й задачата на програмата е усъвършенстване времето на младежите най-много през летния сезон. „ Интересът към програмата е доста огромен, имахме подадени 315 планови оферти от кандидатстващи организации. Характерното за стратегия е, че вземат участие най-вече младежи сред 19 и 29 години. Така връстници образоват връстници, като се реализират най-хубави резултати ”, изясни тя.
Янакиева разяснява още, че бюджетът на програмата в 2 милиона лв., като избран % са импорт от разнообразни хазартни игри. „ Това стана допустимо с промени в Закона за хазарта у нас, като практиката за финансиране на разнообразни юношески действия със средства, събрани от хазарт, не е нова нито за България, нито за други европейски страни ”, сподели още тя. Според нов отчет на Министерството на младежта и спорта младежите у нас все по-активно се занимават със спорт, интерес съставлява и здравословният метод на живот, добави Моника Янакиева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР