София. Над 5500 граждани, повечето от които млади хора, посетиха

...
София. Над 5500 граждани, повечето от които млади хора, посетиха
Коментари Харесай

Над 5500 граждани, повечето от които млади хора, посетиха Народното събрание в Деня на отворени врати на парламента

София. Над 5500 жители, множеството от които младежи, посетиха Народното събрание в Деня на отворени порти на Народното събрание. Инициативата на законодателната институция е във връзка 139-ата годишнина от Учредителното заседание. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
В Народното събрание посетителите можеха да видят оригиналите на Търновската конституция, призната от Учредителното заседание на 16 април 1879 година, и на така наречен Сребърна конституция – издадена през 1911 година Гостите на институцията можеха да прегледат документалната галерия „ Основите на българския парламентаризъм “, пленарната зала, както и непрекъснатата експозиция, обвързвана с историята на Народното събрание.
Между 10 и 30 минути изчакваха искащите да се снимат на мястото на ръководителя на Народното събрание и да допрян звънеца, с който се откриват и закриват съвещанията на Народното събрание. Гражданите демонстрираха интерес към местата, които заемат в пленарната зала президентът, министър-председателят и членовете на Министерския съвет. Имаше и такива, които „ ревизираха ” по какъв начин работи системата за гласоподаване, разговаряха между тях на местата, на които всекидневно стоят народните представители или „ даваха ” изказвания за представителите на медиите.
Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов посрещна най-нетърпеливите гости, измежду които бяха възпитаници от столичното 129-то учебно заведение „ Антим І ” и студенти по право. Той беседва с младежите и изрази убеденост, че те още веднъж ще посетят законодателната институция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР