София. На експедиция от 31 юли до 7 август Мартин

...
София. На експедиция от 31 юли до 7 август Мартин
Коментари Харесай

Под мотото „АУБ – 30 години напред и нагоре. Качествено образование за всички“ възпитаник на Американския университет покори връх Елбрус

София. На експедиция от 31 юли до 7 август Мартин Петров, ръководещ шеф на немска индустриална компания във Видин, покори кавказкия отличник връх Елбрус (5642 м) в Русия. Мартин, приключил магистърската стратегия на Американския университет в България (АУБ) през 2016 година, посвети своето нанагорнище на тридесетата годишнина на университета под мотото „ АУБ – 30 години напред и нагоре. Качествено обучение за всички “. „ Напред и нагоре “ е и надписът на програмата от събития, с които висшето учебно заведение отбелязва своята годишнина, оповестиха от Interimage.

„ Има дела, за които си коства да поставяме старания всеки ден, с цел да ги разпространяваме. Не просто една от тях, само че може би една от най-важните е да създадем качественото обучение притежание на повече младежи “, споделя Мартин. „ Доброто обучение е положително бъдеще. В моя персонален опит следването ми в АУБ способства неимоверно за кариерното ми израстване. С покоряването на Елбрус желая да благодаря на АУБ и да насочва посланието, че точно най-добре образованите са тези, които са най-подготвени да покоряват върхове като експерти и като индивиди “, добавя той.

През 2019 година Мартин Петров изкачи връх Монблан (4810 м) в Алпите в името на значима благотворителна идея: битката против диабета. Инициативата е на „ Лайънс клуб " -Видин под надпис „ Поход против диабета ". Мартин също по този начин беше доброволец в COVID-19 отделението на видинска болница.

Елбрус е най-високият планински масив в Русия и се намира в планинската система Голям Кавказ. Води се всекидневен спор дали той или Монблан е най-високият връх в Европа. Отговорът на този въпрос зависи от определянето на границата сред Европа и Азия. В последните години взема превес мнението, че Елбрус въпреки всичко е на територията на Европа.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР