София/Москва. От България пристигнаха много тревожни новини. Там, както се

...
София/Москва. От България пристигнаха много тревожни новини. Там, както се
Коментари Харесай

„Царьград ТВ“ : Според Решетников САЩ започнаха атака срещу русофилите в България: Задържането на секретаря на Националното движение Русофили - първата лястовица?

София/Москва. От България дойдоха доста тревожни вести. Там, както се оказа, ненадейно беше арестуван секретарят на Българското национално придвижване „ Русофили “, някогашният основен редактор на вестник „ Дума " Юрий Борисов. Освен това от един ден няма връзка и с ръководителя на придвижването Николай Малинов. Заместник-председателят на Съвета на Дружеството за развиване на съветското историческо просвещение „ Двуглав орел " Леонид Решетников означи на страницата си в обществената мрежа „ Facebook “, че „ американците започнаха акцията „ съветски шпиони в България ", предава телевизионният канал „ Царьград ТВ “ .

Агенция „ Фокус “ показва превод на материала с уточнението, че той отразява само позицията на създателя.

Леонид Решетников означи, че по-рано публицист от The New York Times ненадейно го е помолил за изявление, като е насочвал въпросите „ към имперски проекти, нелепости за възобновяване на монархията и Путин-цар “.
„ Опитват се да припишат няколко души на нашия „ Двуглав орел “, който работи единствено в Русия “, акцентира заместник-председателят на Съвета на сдружението и добави: „ Но това е задоволително за тях, с цел да ударят същинските български патриоти “.
Този интерес към американския вестник не е неочакван, в случай че вземем поради някои от тревожните вести, които идват от България сега. Според някои отчети в страната продължава поредност от арестувания, разпити и обвинявания в „ шпионаж " против група дейни последователи на другарските връзки с Русия.

Атака против русофили

Така по-рано в България по съмнение в шпионаж беше арестуван секретарят на Българското национално придвижване „ Русофили “, някогашният основен редактор на вестник „ Дума " Юрий Борисов. Министърът на вътрешните работи на страната Младен Маринов към този момент заяви, че против арестувания се водят следствени дейности.
В същото време той сподели, че „ в случай че се правят сходни дейности, тогава има основателни аргументи за това ". Министърът обаче не показа никакви детайлности, базирайки се на тайната на следствието.
Runews24.ru също удостоверява информация за задържането. Порталът обаче твърди, че Юрий Борисов е „ освободен без предявени обвинявания “. Вярно, въпреки всичко е имало разпит в Прокуратурата, както и обиск на жилището му. „ Те иззеха електронни носители и документи “.
Освен това от дни, съгласно наличната информация на малкия екран, ръководителят на придвижването Николай Малинов не дава отговор на никого.
Междувременно „ Русская България “ оповестява, че са осъществени обиски както в офиса на придвижването, по този начин и в къщата на Малинов.
Американска акция

Леонид Решетников е сигурен, че Вашингтон стои зад тревожните събития с русофилите в България. „ Американците започнаха кампанията„ Руски шпиони в България “, написа той на страницата си в обществената мрежа.
Междувременно заместник-председателят на Съвета на Дружеството за развиване на съветското историческо просвещение „ Двуглав орел “ изрази убеденост, че „ тези дейности на сегашните български управляващи са изцяло дискредитирани в очите на българския народ “.
„ Да се атакуват хора, единствено тъй като почитат традициите и историята, както и жертвите, дадени от Русия за основаването на Българската страна, могат единствено да са врагове на България “, уверен е Решетников.
Докато българските сили за сигурност „ ловят “ русофили, Букурещ и София форсират стратегиите си за модернизиране на въоръжените сили. Както отбелязва Defense News, това се прави на фона на „ страха от Русия ".
Наред с други неща, България и Румъния заменят военната техника на руската индустрия с нова. Но, което е удивително, основно с европейска, или американска.
Включително се възнамерява, както наподобява, и подмяната на изтребителите. Вместо съветските МиГ-29 българските Военновъздушни сили може да получат F-16 70. Тези американски самолети, въпреки и осъвременени, както военните специалисти нееднократно означават, са по-скъпи от изтребителите от пето потомство.
Впрочем, освен Черно море безпокои публична София. Но и връщането на Крим в Русия, което, припомняме, се случи преди пет години вследствие на референдум.
„ България има вяра, че дестабилизацията на района и противозаконната анексия (резултатите от референдума не се признават в Украйна и в западните страни, а полуостровът се смята за анексиран и окупиран от Русия) на Крим води до непрекъснато нарушение на геостратегическия и военния баланс в Черноморския район “, се споделя в коментар на обстановката в обявата на доцента по национална и районна сигурност в УНСС в София Цветан Цветков.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР