София. Министерството на здравеопазването приветства започналата проверка на КПКОНПИ относно

...
София. Министерството на здравеопазването приветства започналата проверка на КПКОНПИ относно
Коментари Харесай

Здравното министерство приветства проверката на КПКОНПИ за закупуване на бързи антигенни тестове за учениците

София. Министерството на здравеопазването приветства почналата инспекция на КПКОНПИ по отношение на процедурата за закупуване на бързи антигенни проби за учениците. Това оповестиха от здравното министерство .

" По този метод ще отпаднат всевъзможни подозрения и целенасочени внушения за нередности при извършените процедури. Напомняме, че в името на прозрачността отварянето на поканите беше направено в наличие на медиите. Протоколите от работата на комисията, класирането на участниците и подписаните контракти с изпълнителите бяха оповестени на интернет страницата на Министерство на здравеопазването и всеки, който желае, може да се запознае с тях.
Напомняме също, че с разпореждане на Министерския съвет бяха отпуснати средства за закупуване на 1,5 милиона щадящи бързи антигенни проби за обезпечаване на безвредна образователна среда. Проведената по безукорен метод процедура от екипа на Министерството на здравеопазването разреши да се стигне до трикратно понижение на цените на тестванията и да се обезпечат общо 4,7 милиона теста. Те ще са задоволителни за обезпечаване на образователните занятия на всички възпитаници за най-малко един месец напред ", пишат от ведомството.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР