София. Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев,

...
София. Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев,
Коментари Харесай

Откриха олимпийската квалификация по борба в София

София. Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев, президентът на Международната федерация по битка (UWW) Ненад Лалович и президентът на Българската федерация по битка (БФБ) Христо Маринов откриха международната олимпийска подготовка, на която хазаин е столичната “Арена Армеец ”. Над 460 състезатели ще си оспорват последните 36 квоти за Летните олимпийски игри в Токио. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на младежта и спорта .
„ За България е голяма чест да бъде хазаин на последното огромно съревнование по битка преди Олимпийските игри. Близо 500 борци ще се борят, с цел да разпределят последните квоти за Игрите в Токио. Да организираш съревнование в изискванията на пандемия е извънредно огромно предизвикателство, с което имам вяра, че ние ще се оправим. Уверявам състезателите, треньорите и гостите, че здравето им е приоритет за нас. Благодаря на президента на UWW Ненад Лалович за следващото огромно доверие, което ни гласоподава, като ни даде опция да бъдем домакини на този шампионат. Виждаме, че последователно спортният живот се завръща към нормалността и се надявам, че напълно скоро ще се срещнем на Летните олимпийски игри в Токио ”, съобщи министър Кралев по време на откриването.
Той поздрави президента на БФБ Христо Маринов за големите старания, които са положени, с цел да може конкуренцията да се състои и да бъдат спазени всички условия за опазване здравето на спортистите.

Президентът на UWW и член на Международния олимпийски комитет Ненад Лалович благодари на спортния министър и Организационния комитет на шампионата за отличните условия, които са предоставени на всички участници. “Българите са отдадени на битката и в този момент ни оказват голяма помощ, с цел да изберем най-хубавите състезатели, които да вземат присъединяване на Летните олимпийски игри. Атлетите няма да бъдат селектирани по административен метод, а след битки на тепиха. Не доста спортове могат да се похвалят с сходно нещо ”, сподели Лалович. В знак на признателност за положителната организация на конкуренцията той връчи плакети на министър Красен Кралев и президента на БФБ Христо Маринов.

България е показана от 13 борци в квалификационния шампионат. В първия ден на конкуренцията Ахмед Батаев ще има късмет да завоюва квота, откакто доближи до полуфинал в категория до 97 кг. В решителна битка Батаев ще се изправи против представителя на Италия Ейбрахам де Хесус Руано.

Утре (07.05) в “Арена Армеец ” стартират битките при дамите. Квоти за страната ни ще опитат да завоюват Мими Христова (68 кг), Сезен Белберова (53) и Мария Оряшкова (76). В събота (08.05) са битките в класическия жанр, в които присъединяване ще вземат Иво Ангелов (60 кг), Дейвид Димитров (67), Айк Мнацаканян (77), Даниел Александров (87) и Радослав Георгиев (130).
До момента страната ни има 5 квоти, извоювани от Тайбе Юсеин, Миглена Селишка, Евелина Николова, Кирил Милов (97 кг, кл.стил) и Георги Вангелов (57 кг, св. стил).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР