София. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети строежа

...
София. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети строежа
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев посети строежа на новата спортна зала „София Парк“

София. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети градежа на новата спортна зала „ София Парк “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта . Тя е част от фаза II от строителството на Garitage Park и ще дава отговор на всички условия на FIVB за осъществяване на мачове на най-високо равнище. Инвестицията възлиза на 5 милиона лeва, а оборудването ще се употребява от волейболния „ Левски “ с президент Владимир Николов. На събитието участваха още ръководещите сътрудници на Garitage Park Атанас Гаров и Давид Давидов, вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов, заместник-кметът на София Дончо Барбалов и други
„ Много съм благополучен, че бях поканен да посетя градежа на този голям и съвременен комплекс. Изключително значимо е, че измежду бизнес и жилищните здания е открито място за едно прелестно спортно оборудване. Този мултифункционален комплекс няма да бъде употребен единствено за волейбол, а ще обезпечава и положителни благоприятни условия за младите софиянци да упражняват обичаните си спортове “, съобщи Красен Кралев.
Министърът благодари на Атанас Гаров и Давид Давидов за куража да създадат инвестиция в българския спорт.
„ Много малко са българските бизнесмени, които обръщат внимание на българския спорт. Радвам се, че в годината, в която сме хазаин на Световното състезание по волейбол, се откриха частни вложители, които да поддържат един мощен волейболен план. Държавата сама няма по какъв начин да се оправи със градежа на спортна инфраструктура, от каквато България има потребност, с цел да удовлетоври всички потребности на огромното спортно семейство “, сподели Кралев.
Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, благодари на държавното управление и екипа на Garitage Park за напъните, които поставят в построяването на спортна инфраструктура.
„ През последните към 10-ина години при държавните управления на премиера Бойко Борисов се направи доста за спортната инфраструктура в България. Построиха се доста зали, и считам че това е единственият път, с цел да може спортът да върви напред “, сподели Ганев.
В залата „ София Парк “, която ще бъде новият дом на волейболния „ Левски “, ще бъдат обособени 3 съществени блока - спортна зала, спортно-тренировъчен блок, зрителска част и паркинг. Капацитетът й ще бъде 1 700 фенове и ще включва и конферентна зала, механически и складови пространства, пресцентър, микс зона (зона за публицисти и спортисти), каси, защита, кафене и други
Красен Кралев благодари на Владо Николов за всичко, което прави за българския волейбол и пожела триумф на клуба.
„ През последните години аз постоянно съм се възхищавал на това, което Владимир Николов прави към този момент не като играч, а като водач на този клуб. След Европейското състезание по волейбол той направи същински възторг и стартира да разкрива волейболни школи в цялата страна. Това е пътят, когато има едно огромно съревнование. Именно, с цел да може колкото се може повече деца да се възпламенят по най-успешния български групов спорт ние финансираме семейства на Световни и Европейски шампионати по волейбол “, съобщи министър Кралев.
Владимир Николов благодари на министъра и на екипа на Garitage Park и добави, че залата е една сбъдната фантазия за него.
В програмата на залата ще бъдат заложени и часове на волейболна школа на Владо Николов, в които ще се организират волейболни тренировки с аматьорска устременост. Те ще се водят от треньори-специалисти за всяка възраст.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР