София. Министърът на енергетиката е съучастник в дестабилизацията на газовия

...
София. Министърът на енергетиката е съучастник в дестабилизацията на газовия
Коментари Харесай

Румен Петков, АБВ: Министърът на енергетиката е съучастник в дестабилизацията на газовия сектор

София. Министърът на енергетиката е съизвършител в дестабилизацията на газовия бранш. Това сподели водачът на АБВ Румен Петков по време на конференция, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус "

" Преди няколко дни предложих на министъра на енергетиката три разновидността. Единият е да в профил управлението на " Булгартрангаз ", другият е да излезе в отпуска по майчинство и третият да каже, че от него нищо не става. В понеделник той направи една обнадеждаваща декларация, че упорства енергийният холдинг да в профил управлението на " Булгартрангаз ". До през днешния ден няма никакъв резултат. В помощ на енергийния министър и обкръжаващото го некадърие, желая да кажа, че в Търговския закон в член 241 е записано, че членовете на Управителния съвет се избират от Надзорния съвет, който дефинира тяхното заплащане и може да ги заменя когато и да е ", акцентира още Румен Петков.

Лидерът на АБВ изясни, че измежду мотивите за освобождение на членовете на Управителния съвет съгласно Закона за обществените предприятия в член 24 са тежко нарушаване или редовно несъблюдение на служебните отговорности.
" Неосведомяването на КЕВР за теглени заеми е тежко нарушаване. Ако Българският енергиен холдинг не се вслушва в гласа на министъра, значи фактически или от министъра нищо не става, тъй като той не може да ръководи системата, би трябвало да извърши радикални систематични кадрови промени, в случай че не може - би трябвало да си отива у тях ", сподели още Румен Петков.

Според него фактът, че енергийният холдинг не извършва разпореждането на министъра, значи, че или разпореждането е проформа, с цел да каже, че няма да излиза в отпуска по майчинство, или за тях е инцидентен минувач към Ларгото, или рушветчилъкът е надвил.

" Не може да се вършат заключения в отчет на КЕВР - 9 заема без да е глобени от регулатора, сериозно финансово положение, поставящо под подозрение газовата сигурност на България и този директорски съвет и изпълнителният шеф да не престават да си заемат длъжностите ", посочи още Румен Петков.
Деница КИТАНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР