София. Министър-председателят Бойко Борисов проведе двустранна среща с председателя на

...
София. Министър-председателят Бойко Борисов проведе двустранна среща с председателя на
Коментари Харесай

Борисов към Юнкер: Включването на Западните Балкани към европейското пространство гарантира стабилността на целия ЕС

София. Министър-председателят Бойко Борисов организира двустранна среща с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, чиято балканска обиколка завършва през днешния ден в София. Двамата оглавяват среща с водачите на страните от Западните Балкани в българската столица.
Жан-Клод Юнкер употребява случая да поздрави премиера Борисов за ясното и целеустремено фокусиране на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Борисов и Юнкер означиха значимостта на срещата в резиденция „ Бояна “, която единствено дни след форума на Европейската банка за възобновяване и развиване в Лондон събира още веднъж водачите на Западните Балкани. „ Регионът е неделима част от Европа и включването им в общото европейско пространство на сигурност и икономическо развиване е от стратегическо значение за трайната непоклатимост на целия Европейски съюз “, сподели министър-председателят Бойко Борисов.
Двамата означиха решителните дейности и мощна политическа воля от страна на държавните управления на страните от района за реализиране на забележим прогрес по пътя към участие в Европейски Съюз. Премиерът Борисов подчертава върху нуждата от подпомагане от Европейска комисия за плановете за инфраструктурна и цифрова съгласуваност. „ Изграждането на стратегически инфраструктурни обекти ще увеличи свободния търговски продан, вложенията, конкурентоспособността и придвижването на капитали, а съдействието в региона на образованието и културата ще подсигурява помиряването, добросъседството и одобряването на ценностната система на Европейски Съюз измежду обществата, и най-много измежду младото потомство в района “, акцентира министър-председателят пред Жан-Клод Юнкер.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР