София. Когато ние се борим да направим процесите много прозрачни

...
София. Когато ние се борим да направим процесите много прозрачни
Коментари Харесай

Министър Даниела Везиева: Когато ние се борим да направим процесите много прозрачни в рамките на закона, този медиен интерес на Съвета на директорите на ДКК явно им служи за нещо

София. Когато ние се борим да създадем процесите доста транспарантни в границите на закона, този медиен интерес на Съвета на шефовете на ДКК очевидно им служи за нещо. Това сподели на брифинг министърът на стопанската система Даниела Везиева, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Много ме изненада медийната им акция. Припомних си момента, в който ние встъпихме като първо служебно държавно управление, когато ДКК нямаха уебсайт. Явно тогава не е имало потребност да се качва нищи и да се оповестяват всички процедури. Ето в този момент, когато ние се борим да създадем процесите доста транспарантни в границите на закона, този медиен интерес очевидно им служи за нещо. За какво, ще стане ясно очевидно след време. Иска ми се на техния апел за това, че ще уведомят Европейската прокуратура за това, което е направила изпълнителната директорка, да ги помоля да включат и тематиките за това, което ние видяхме. Темите за язовирите, за държавния комплекс, за това по какъв начин са сключвани контракти с търговски сдружения, които да дават адвокатски услуги. Да бъдат по този начин положителни и всички тези тематики да ги включат “, съобщи Везиева.

„ Ние не се тормозим от инспекциите. Притеснява ме това, че методът, по който го направиха тези трима членове на Съвета на шефовете по-скоро ми подсказва, че в действителност остарелият модел желае да се върне на власт. Ще им желая оставките. Ще им ги желая и за това, че си разрешиха да изнесат изказвания, които не дават отговор на истината. За декларацията, която е подписала директорката, за която се твърди, че все още на назначението си е била в служебни или трудови правни отношения, което не е правилно, както и изнесената информация, че е подписала нов контракт за адвокатски услуги. Трябва да се даваме сметка, че в случай че желаеме в действителност страната ни да е идентична с останалите страни в Европейски Съюз, всеки би трябвало да носи своята отговорност за метода, по който работи “, добави тя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР