София Кенин и Гарбинье Мугуруса са двете малко очаквани финалистки

...
София Кенин и Гарбинье Мугуруса са двете малко очаквани финалистки
Коментари Харесай

Кенин или Мугуруса - коя от неочакваните финалистки ще надделее?

София Кенин и Гарбинье Мугуруса са двете малко предстоящи финалистки на тазгодишното Открито състезание на Австралия. И за двете мачът в събота ще е първо присъединяване на финала на шампионата от “Големия шлем” в Мелбърн. Опитът въпреки всичко е на страната на 26-годишната испанка, която има 2 трофеи от “Големия шлем” и е някогашна лидерка в ранглистата на WTA. 21-годишната Кенин за първи път в кариерата си е на край на шампионат от “Шлема”, само че с представянето си в целия шампионат и на полуфиналите против международната №1Ашли Барти сподели, че е подготвена за нещо в действителност огромно.

Can’t wait to see you all guys on Saturday at final Happy to have shared the court with you Ash, great match! pic.twitter.com/tzOd23br3p
— Sofia Kenin (@SofiaKenin) January 30, 2020 Родената в Москва американка имаше мощна 2019 година, в която победи Серина Уилямс в на “Ролан Гарос”. Поставената тук под №14 Кенин завоюва 3 трофеи през предишния сезон, като игра и още един край. Мугуруса пък очевидно е съумяла да не помни несполучливата си 2019 година и под управлението на новата си треньорка Кончита Мартинес припомня за най-хубавите си дни с изявите си в Мелбърн. Днес родената в столицата на Венецуела Каракас испанка надделя в два оспорвани сета румънката Симона Халеп.

#AusOpen Vamosssss!! pic.twitter.com/XLSfb5NCjE
— Garbiñe Muguruza (@GarbiMuguruza) January 30, 2020 Испанката и американката са играли единствено един път между тях до момента и това се случва таман през предходната година. Двете се срещат в първия кръг на шампионата в Пекин в края на септември и Кенин печели с любопитния резултат 6:0, 2:6, 6:2. Ще забележим ли три сета и в събота? Или, два, само че интензивни като тези в днешните полуфинали? Със сигурност ни чака край, в който всяка от двете съпернички ще се опита да взима инциативата в разиграванията и да слага по-често другата в защитна позиция. Australian Open ще има своята нова шампионка, а по-малко от 48 часа ни разделят от отговора на въпроса по какъв начин ще се споделя тя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР