София. Кандидатът за премиер на Има такъв народ Пламен Николов

...
София. Кандидатът за премиер на Има такъв народ Пламен Николов
Коментари Харесай

Кандидатът за премиер на Има такъв народ Пламен Николов представи окончателното предложение за структура и състав на Министерски съвет пред президента

София. Кандидатът за министър председател на " ИТН " Пламен Николов показа окончателното предложение за конструкция и състав на Министерски съвет пред президента, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . Заедно с него при връщането на мандата с предложение за състав и конструкция на Министерски съвет на президента беше ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов.

" Уважаеми господин президент, изключителна чест е за мен след седмица да бъда още веднъж тук и да имам опцията да върна мандата изпълнен. На съображение член 99, алинея 1 от Конституцията на Република България и съгласно предоставения ми мандат с декрет номер 192 от 30 юли 2021 година предлагам за министър-председател Пламен Николаев Николов. Структура на Министерски съвет. Министерски съвет се състои от министър-председателя, двама заместинк-председатели и министри ", сподели Пламен Николов.

Той разгласи, че ще има двама вицепремиери: по европейските въпроси - Ради Найденов и по сигурността и вътрешния ред Петър Илиев.

Стана ясно, че се оферират общо 17 министерства. Министерство на финансите ще оглави Пламен Данаилов; Министерство на вътрешните работи - Петър Илиев; Министерство на районното развиване и благоустройството - Георги Георгиев; Министерство на труда и обществената политика - Теодора Пенева; Министерство на защитата - Теодора Ганчовска; Министерство на външните работи - Ради Найденов; Министерство на правораздаването - Иво Атанасов; Министерстов на образованието, науката и нововъведенията - Велислава Петрова; Министерство на здравеопазването - Силви Петров
Министерство на културата - Георги Султанов; Министерство на околната среда и водите - Силвия Бакърджиева
Министерство на земеделието, храните и горите Пламен Абровски; Министерство на превоза и известията - Гроздан Гараджов; Министерство на стопанската система - Десислава Димитрова; Министерство на енергетиката - Александър Николов; Министерство на младежта и спорта Радостин Василев; Министерство на туризма - Ивайло Кожухаров.
Деница КИТАНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР