София. Към 10:30 часа в Централната избирателна комисия са постъпили

...
София. Към 10:30 часа в Централната избирателна комисия са постъпили
Коментари Харесай

Една жалба и шест сигнала са постъпили в ЦИК към 10:30 ч.

София. Към 10:30 часа в Централната изборна комисия са постъпили една тъжба и шест сигнала, заяви зам.-председателят и представител на ЦИК Росица Матева.

" Има подадени няколко сигнала за нарушени изборни права. Един от тях е обвързван с това, че гласоподавателят е бил отвън страната на 14 ноември, подал е заявление, че ще гласоподава там. Съответно е изключен от изборните описи по непрекъснат адрес и попада в листата на заличените лица. В последна сметка тези гласоподаватели са съумели да гласоподават ", изясни тя.

На балотажа в страната се гласоподава в 13 234 изборни секции. Подвижните секции за лица с трайни увреждания са 341. В лечебни заведения и обществени заведения са формирани 181 секции, толкоз са и преносимите урни и за карантинираните.

" В местата за задържане има открити 14 изборни комисии. Извън страната този път са 749 секции, защото нощес получихме известие от Министерство на външните работи, че в Ерфурт една от двете изборни комисии е закрита. Преценихме, че гласоподавателите там могат да гласоподават в една изборна секция ", добави Матева.

Броят на секциите в страната, в които ще се гласоподава с машини, е 9399, само че с две ще се гласоподава в 1 981 от тях.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР