София. ЖГЕРБ-район Младост в столицата проведоха среща, на която дискутираха

...
София. ЖГЕРБ-район Младост в столицата проведоха среща, на която дискутираха
Коментари Харесай

ЖГЕРБ-район Младост: Системната работа превърна София в предпочитана туристическа дестинация

София. ЖГЕРБ-район " Младост " в столицата организираха среща, на която дискутираха местата за туризъм в България и развиването на културата. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. С цел по-съдържателна полемика, националният представител от ГЕРБ Мария Илиева даде на дамите работни материали за видовите туризъм и културното разнообразие на българските райони. Представителките на нежния пол бяха единомислещи, че с цел да бъде страната ни желана туристическа дестинация, би трябвало всекидневно да се работи в облагородяването на българските градове.
" България през днешния ден има опция за разнообразни типове туризъм - лековит и културен туризъм, планинарство, упражняване на летни и зимни спортове, само че с цел да продължи да бъде привлекателна дестинация трябват ежедневни старания на локално и национално ниво. ", уточни Мария Илиева.
Дамите регистрираха, че за устойчивото развиване на туризма би трябвало да се запази достоверната българска просвета, тъй като тя притегля от ден на ден туристи от разнообразни страни и континенти. Представени бяха данни, които потвърждават какъв брой доста задгранични гости са предпочели възрожденските ни балкански градчета Копривщица, Панагюрище и други през последните години. В течение на диалога се сложи и акцент върху развиването на София като желана туристическа дестинация и провокациите пред града.
" София в последните над 10 години се трансформира в желано място за туризъм и бизнес. С измененията, които ще създадем в Закона за застрояването на Столична община, целим точно да отговорим на новите провокации и да се продължи икономическото развиване на града. От една страна ще предложим обособяването на 3 зони за високо строителство, с цел да бъде градът ни място за нововъведения и достижения. А от друга, да бъдат регламентирани зелените системи и културно-историческото завещание, тъй като София не е единствено централните елементи. Всеки един от 24-те региона има своя специфичност и е част от построяването на образа на нашия град ", разяснява Мария Илиева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР