София. Интересни разкази за пътя към успеха в ИТ технологиите

...
София. Интересни разкази за пътя към успеха в ИТ технологиите
Коментари Харесай

ИТ специалисти разказаха за пътя към успеха на старозагорски ученици

София. Интересни разкази за пътя към триумфа в ИТ технологиите и препоръки към бъдещите експерти в тази област чуха през днешния ден възпитаници от старозагорските учебни заведения и преподаватели по предметите с софтуерна устременост. Първата по рода си среща „ ИТ и ТИ “ се организира в Културен център „ Стара Загора “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . В 13.00 часа стартираха лекциите за възпитаници от 7. клас, а от 15.30 часа - за възпитаници 8-12. клас.

Проявата се провежда от Сдружение „ Устойчиво учебно заведение “ и Община Стара Загора, и е ориентирана към всички възпитаници от 7-12. клас, които имат интерес да продължат образованието си в ИТ специалности/профил или към този момент се образоват в такива.

„ Днес имате изключителната опция да се срещнете със старозагорци, постигнали доста в ИТ бранша. Те ще Ви опишат по какъв начин са постигнали триумфите си и ще Ви дадат препоръки за развиването Ви отсега нататък. Надявам се срещата да бъде забавна и потребна, питайте за всичко, което Ви интересува “, сподели при откриването Иванка Сотирова, зам.-кмет обучение, опазване на здравето и обществени действия в Община Стара Загора.
Според Боряна Пейчева, маркетинг експерт в ИТ компания и ръководител на Сдружение „ Устойчиво учебно заведение “, концепцията е да се развива ИТ образованието в Стара Заора, както и да се сътвори ИТ общество в Града на липите. По думите и след 10 години 85% от специалностите ще са нови и главната част ще изискват ИТ умения.

Пръв на сцената излезе Тенко Николов, притежател на компания „ SiteGround “, една от най-големите хостинг компании в света. Той описа за интереса си към компютрите и по какъв начин още 13-годишен основал личен канал в интернет. Година по-късно получил и сървър и траял развиването си. В момента компанията има 700 служащи, от които 100 са в Стара Загора. Николов отговори на въпроси и показа, че всичко може да се реализира, стига да бъде мечтано, че нищо не е невероятно, зависи от индивида заел се да го прави.

Стефан Цанев, шеф на „ MentorMat “ пък описа по какъв начин откакто учил в Съединени американски щати се върнал в България и построил бизнеса си тук. Той посъветва децата да стартират овреме да се готвят, да се провокират, да вършат неща, които са им забавни.
Ивайло Братоев от ST6 описа за пътя си до триумфа и посъветва децата да се забавляват, само че и да наблюдават значимите неща в живота и да намерят своето място.

Велизар Димитров, чиято компания e Dynamix е една от най-големите в Стара Загора, даде образец с това по какъв начин една концепция може да ви направи милионери. Съветът му беше да се мисли огромно, положително, да се работи доста и да се учим от грешките си. Иван Лекушев от BGO software пък срещна участниците с различен аспект от ИТ индустрията-управлението на компанията.
Срещата мина при извънреден интерес отстрана на учениците. Те задаваха десетки въпроси, даже откакто свършваха присъединяване на сцената, експертите слизаха в залата, с цел да дават отговор на нови въпроси.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР