София. Граждани от столичния район Подуяне се свързаха с общинския

...
София. Граждани от столичния район Подуяне се свързаха с общинския
Коментари Харесай

Николай Николов, БСП: Хора в „Левски-Г“ живеят в пълен мрак, районният кмет нехае

София. Граждани от столичния регион " Подуяне " се свързаха с общинския консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов с молба за помощ при разрешаване на проблем с осветлението в междублоково пространство. Това оповестиха от пресцентъра на Горско стопанство на БСП-София. От години живеещите в 6 блока в квартал " Левски-Г " са принудени да се оправят, както могат, в цялостния мрак през тъмната част от денонощието, тъй като липсва улично осветяване. Това не касае единствено техния конфорт, а директно заплашва сигурността им.
" Потърсиха ме за помощ. Посъветвах ги да си създадат Инициативен комитет, а по-късно да започват подписка, изясни Николай Николов. - В неделя вечерта за по-малко от два часа събраха към 350 подписа. Гражданите упорстват да бъде построено улично осветяване, да бъде ремонтирана уличната пътна инфраструктура и детската площадка сред блоковете. Когато схванаха, че съм общински консултант, започнаха да ми демонстрират още проблеми в региона. Зелените площи не са почиствани от години, цялостно е с плевели. На детските площадки стърчат железа, плочките са разрушени, няма кошчета за отпадък... Улиците са с противоположна денивелация и когато вали дъжд се образуват езера ".
Николай Николов добави, че жителите от квартал " Левски-Г " ще внесат подписката в Столична община и чакат бърза реакция от страна на столичния градоначалник Йорданка Фандъкова, заместника й по превоз Евгени Крусев, основния проектант на София Здравко Здравков и кмета на регион " Подуене " Ева Митова.
" Хората са недоволни от кмета на региона, тъй като се оказва, че тя е забавила построяването на осветлението, коменитра още Николай Николов. - От общинското сдружение " Улично осветяване " още при започване на 2016 година са уведомили Ева Митова, че би трябвало да бъде построено такова тъкмо в този регион. Но дейности по този начин и не са последвали. В началото на 2017-а тя дава отговор на жител, живеещ в един от въпросните 6 блока, че за първи път получава сигнал за сходен проблем. Което, съгласно цялата събрана документи по случая, не е правилно. Но въпреки всичко госпожа Митова дава обещание през втората половина на 2017 година да бъде построено улично осветяване в региона. До момента обаче няма никакви признаци за деяние в тази посока. И напълно естествено жителите са обезпокоени, че и пред тази есен и зима ще останат без улично осветяване в " Левски-Г ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР