София. Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и

...
София. Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и
Коментари Харесай

МВР: Набелязаните от Пътна полиция мерки дават резултати, но е необходима още много работа, за да се превърнат те в тенденция

София. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов и шефът на Главната дирекция „ Национална полиция “ гл. комисар Христо Терзийски свикаха национално заседание по проблемите на пътната сигурност. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . На него участваха шефовете на ОДМВР, началниците на Пътна и Охранителна полиция от цялата страна. Гости на съвещанието бяха ръководителят на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов и изпълнителният шеф на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ Красимир Сребров.
Началникът на отдел „ Пътна полиция “ в ГДНП комисар Бойко Рановски показа разбор за положението на пътнотранспортната конюнктура. Бе изработен изводът, че набелязаните и влезнали в действие при започване на годината ограничения дават позитивен резултат, само че към момента следва доста работа, с цел да може това да се трансформира в наклонност. В тази връзка бяха разисквани и последните тежки пътни произшествия, станали на територията на страната. Отново бе обърнато внимание на взаимоотношението с локалната власт и институциите. В рамките на съвещанието беше отделено особено внимание и на готовността на полицията за настъпващата зима.
" Между Министерство на вътрешните работи и АПИ има добър синхрон ", уточни ръководителят на АПИ инж. Дончо Атанасов. Той напомни, че по време на рецесии работи междуведомствен щаб, а на място регионалните дирекции на Пътно ръководство поддържат връзка със съответните регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи. Инж. Атанасов акцентира, че приоритет всяка зима са автомагистралите и първокласните пътища и съобщи, че при всеки навреме подаден от полицията сигнал за зародил проблем на пътя ще се реагира неотложно. Красимир Сребров акцентира, че синхронът сред Министерство на вътрешните работи и ръководената от него конструкция е значим, с цел да се защитят ползите на жителите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР