София. Генералният секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към

...
София. Генералният секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към
Коментари Харесай

Генералният секретар на СОТ Талеб Рифай поздрави в писмо министъра на туризма Николина Ангелкова за постиженията на българския туризъм

София. Генералният секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към Организация на обединените нации Талеб Рифай поздрави в писмо министъра на туризма Николина Ангелкова за достиженията на българския туризъм. „ Със 7.9% растеж на задграничните туристи, посетили Вашата страна сред януари и август 2017 година и изключително с нарастването с 8.1% на приема на интернационалните туристи ние със удовлетворение означаваме най-хубавия летен сезон за България през последното десетилетие “, написа до министър Ангелкова генералният секретар на СОТ. Рифай показва, че тези резултати надграждат към този момент постигнатото доста нарастване с 10% на броя на интернационалните туристи, посетили България през 2016 година, позициониращи страната като една от най-посещаваните дестинации в Централна Европа, с съвсем троен растеж през тази година в съпоставяне със междинния растеж за района.
В писмото си генералният секретар на СОТ показва и позицията си, че представянето на България е резултат от ангажираността на министър Ангелкова и нейния екип със бранша, трансформирайки го в дирек на социално-икономическото развиване. „ Имахме опция да се уверим в тази ангажираност предишния декември на Международния конгрес на международните цивилизации и модерния туризъм, извършен в София “, добавя Рифай и изрича благодарността си за поддръжката на Министерство на туризма към работата на СОТ.
„ Потвърждаваме поддръжката на нашата организация за Вашата работа и за устойчивото развиване на туризма в България “, написа още Рифай.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР