София. Фондация Асоциация Анимус“ започна изпълнението на проект В защита

...
София. Фондация Асоциация Анимус“ започна изпълнението на проект В защита
Коментари Харесай

Фондация „Асоциация Анимус“ започна изпълнението на проект „В защита на правата на човека

София. Фондация „ Асоциация Анимус “ стартира осъществяването на план „ В отбрана на правата на индивида ", финансиран от Фонд " Активни жители " - България в границите на ФМ на ЕИП 2014-2021 година, с основен апликант Фондация " ДА " - Пловдив, в партньорство с Фондация „ Фонд за предварителна защита на престъпността ИГА “ - Пазарджик, Фондация „ Български юристи за отбрана правата на индивида “ – София, оповестиха от фондацията.
Периодът на осъществяване на плана е 3 години: от 09.07.2021 год. до 08.04.2024 год.
Целта на плана е възстановяване на използването на интернационалните стандарти за отбрана правата на индивида, осъществяване на акции за повишение на осведомеността за правата на индивида, включително посредством включване на младежи, както и даване на правна помощ и съвещания за жертви на дискриминация и нарушавания на човешки права.

До декември 2021 год. по плана са направени три броя проучвания за домашно принуждение, полово принуждение и трафик на хора, като на база на изводите от тях от януари 2022 година стартира профилираната работа с дами и деца жертви на домашно принуждение, с акцент хора от ромски генезис. Три екипа в Пловдив, София и Пазарджик правят безвъзмездни юридически и психически съвещания за потърпевшите.

Сред главните действия е даване на гратис процесуално посланичество за най-уязвимите, които не могат да си разрешат адвокатска отбрана. По плана все още се водят 27 производства за домашно принуждение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР