София. Експертите от постоянната приемна за енергийна ефективност и саниране

...
София. Експертите от постоянната приемна за енергийна ефективност и саниране
Коментари Харесай

Експерти на БСП съветват столичани: Изисквайте от кмета на София доклада от обследването на сградата преди саниране

София. Експертите от непрекъснатата приемна за енергийна успеваемост и саниране на Българска социалистическа партия – София Валентина Узунова и Цветко Шоков бяха поканени на общо заседание на съдружие на притежателите в блок в ж.к. “Надежда ”. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София. В срещата взе присъединяване и националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Петър Витанов.
Желанието на жителите бе да научат повече за разпоредбите на Програмата за енергийна успеваемост в многофамилните жилищни здания, с цел да могат да вземат осведомено решение за сключване на контракт за включване в нея.
Експертите на Българска социалистическа партия обърнаха особено внимание на това, че значим миг, в целия развой на саниране, е работата на експертите, които ще изготвят енергийното, градивното и техническото проучване на постройката и направения от тях отчет. По силата на подзаконови актове на Закона за устройство на територията и Закона за енергийната успеваемост, общото заседание на притежателите би трябвало да одобри този отчет с протокол.
“За страдание на доста места в страната това не се случва. Собствениците са подценявани и не им се дава достъп до тези отчети. Резултатите от енергийните, техническите и градивните обследвания са значими, защото там са показани действителните механически характерности на постройката и нейното настоящо положение. В отчета са записани и рекомендациите за възобновяване на постройката. Ако не са осведомени с него, притежателите остават без информация какви са плануваните строително-монтажни работи и не могат да насочат свои оферти, забележки и мнения “, изясни Валентина Узунова.
Един от значителните въпроси, който вълнува хората е градивното положение на постройката и дали ще се финансират укрепващи действия. Отговорът на специалистите е " Да ", само че единствено в случай че са включени като наложителни рекомендации във въпросния отчет от обследванията.
Ето за какво, съгласно специалистите, е значимо жителите да изискват тези отчети от своя прокурист по контракта за включване в Програмата за енергийна успеваемост в многофамилните жилищни здания, в тази ситуация на столичани - кмета на София.
Приемната на Българска социалистическа партия – София по въпросите на енергийната успеваемост и санирането на здания ще продължи да работи през целия юли – четвъртък от 15.00 до 17.00 часа. Експертите имат подготвеност да откликнат и на други предложения от сдружения на притежатели, на място да се срещнат и съветват жителите по всеки съответен случай.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР