София е напът да остане без таксиметрови коли. Шофьорите на

...
София е напът да остане без таксиметрови коли. Шофьорите на
Коментари Харесай

Вижте новите цени на такситата в София

София е напът да остане без таксиметрови коли. Шофьорите на жълти коли всеобщо се отхвърлят от специалността поради пределните цени на услугата и поскъпващите горива, които вършат превозването на клиенти в столицата нерентабилно. Според тях таксиджиите в София са намалели близо на половина през последната година и водачите към този момент са към 3000 души, при 6000 преди година, колкото са и записаните на територията на общината. Това е и повода даже в ненатоварените интервали към този момент от време на време да се чака по половин час за идване на поръчана кола, обясниха от сектора пред " Труд ".

За последната година цената на метана, на който карат множеството жълти коли, е поскъпнал от 1,23 лв. за литър на приблизително 1,94 лева./л, демонстрират данните на уеб страницата fuelo.net. На множеството места в София обаче цените към този момент минаха 2 лв., изясняват таксиджии. Така, съгласно тях, един водач към този момент има към 2000 лева разноски за месец - за лизинг, аренда на автомобил и гориво. И чак откакто изкара тази сума, стартира да печели за себе си. Затова и специалността е станала недалновидна, изясняват водачите.
 И следващата година: 300 лева налог за софийските таксита И следващата година: 300 лева налог за софийските таксита
Комисията по превоз към Столичния общински съвет реши такситата да заплащат 300 лева налог и през 2022 година, а остатъкът да бъде компенси...

Сдруженията на таксиметровите превозвачи упорстват цената на километър за транспорт на пасажери да се усили с най-малко 25 на 100 в София. И оферират таванът на цените да е доста по-висок и да се усили с 91 на 100. Сред предложенията на компаниите е минималната дневна цена в столицата да е 1,42 лв. на километър, а нощната - 1,74 лв. на километър. Това щяло да подсигурява доходи от към 1600 лв. на месец на един лидер. В момента таксиметровите водачи работят при минимална дневна цена от 77 стотинки на километър и оптималната от 88 ст/км. Минималната цена на нощен курс е 1,30 лв. на километър, а оптималната - 1,60 лева./км.

Очаква се новите цени на таксиметровите услуги в столицата да бъдат признати на сесия на Общинския съвет още през този месец. Междувременно общинската комисия по превоз в София взе решение да се понижи патентния налог за таксиметровите превозвачи в София за 2022 година Вместо 850 лв., той ще е 300 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР