София. Две лица са задържани по подозрение в убийство на

...
София. Две лица са задържани по подозрение в убийство на
Коментари Харесай

Две лица са задържани по подозрение в убийство на възрастни мъж и жена в Негован

София. Две лица са арестувани по съмнение в ликвидиране на възрастни мъж и жена в Негован. Това съобщи на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев. В Технически университет София са били открити два револвера, за които се има съмнение, че с един от тях е осъществено убийството. Според Гешев причинителите нямат сериозна връзка, която да ги свързва с университета. Те са имали са трудов контракт за техническа поддръжка. Утре следва разбор на събраните доказателства. В рамките на 24 часа наблюдаващият прокурор ще оцени събраните доказателства и ще предприеме съответните дейности за привличане в качеството им на обвинени. Според зам.-главният прокурор убийството е осъществено в жилището на жертвите. Това демонстрират наличните досега доказателства. Има данни, че причинителите са положили старания за изтриване на следите от мястото на престъплението – кръвта и всевъзможни други биологични следи, т.е. употребявали са разнообразни препарати, белина и така нататък Но не са съумели да отстранят безусловно всичко. Според Гешев жертвите са били убити. Заместник-главният прокурор добави, че лицата за арестувани на през днешния ден на обяд. Иван Гешев изясни, че обвинените не са се криели, а са траяли умерено да водят живота, който са водили преди осъществяване на действието. Те са арестувани, до момента в който са работили в обекта. Служителите на Министерство на вътрешните работи са решили, че е по-добре да бъдат арестувани много отвън София, в едно по-малко обитаемо място, тъй като спецификата на това закононарушение допускат една евентуална рискова опозиция и заплаха за задържащия екип и вероятно намиращи се на близо хора. Гешев съобщи, че казусът в Негован е извънредно комплициран, тъй като по него не е имало сигнал за осъществено закононарушение или изчезнали лица. Зам.-главният прокурор благодари за извънредно професионалната работа на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, взаимно с прокуратурата.
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи, че при следствието на убийството на мъжа и дамата край Негован първо стигнахме до причинителите, а по-късно е станало ясно кои са жертвите. По думите му първо се е схванало кои са възможните причинители като информация и по-късно е станало ясно кои са жертвите. Всичко това е в резултат на доста аналитична работа, събиране на информация на терен, по действен път. Младенов разяснява, че е покъртен от зверството, което вижда при осъществяването на това ликвидиране и последващите дейности по разчленяване на труповете.
Георги Хаджиев – шеф на Столична дирекция на вътрешните работи съобщи, че в хода на следствието са получени данни, че жертвите и убийците са се познавали за интервал повече от година и половин година. Георги Хаджиев посочи, че тези лица не са били оповестени за търсене, което извънредно доста е затруднило следствието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР