София. Двама български щангисти ще ни представят на Световното първенство

...
София. Двама български щангисти ще ни представят на Световното първенство
Коментари Харесай

България с двама щангисти на младежкото световно в Ташкент

София. Двама български щангисти ще ни показват на Световното състезание за младежи до 20-годишна възраст в Ташкент. Шампионатът в столицата на Узбекистан стартира тази неделя и ще продължи до 31 май.

В кат. 102 кг ще подвига Васил Маринов, той е представител на Клуб „ 100 войводи “ от Сливен с треньор Станимир Колев. На европейското за мъже предишния месец в Москва Маринов записа 167 кг изхвърляне, по-късно изтласка 200 кг, получи потрес на 208 кг, само че в последния си опит се събра на същата тежест и по този начин с дуел 375 кг приключи шести в крайната класификация.

Другият наш представител ще бъде Христо Христов в кат. 109 кг.
Варненецът е от Клуб „ Титан “ и в Ташкент ще бъде воден от персоналния си треньор Живко Николов. Все още младеж Христо е европейски вицешампион за мъже от Москва през април, където единствено един кг не му стигна за златото. Той сграбчи купата при 20-годищните в Букурещ през 2019-а, същата година завоюва бронз на международното в изхвърлянето във Фиджи. През 2018 година стана олимпийски вицешампион за младежи в Буенос Айрес и се върна със злато от европейското за юноши до 17 година в Милано.
Година по-рано стана първенец на континента в шампионата до 17 година в Прищина, а предходната пролет извоюва златото на предолимпийския шампионат за Световната купа в Малта.

Христов е един от четиримата наши щангисти, всред които ще се дефинират двамата ни представители на олимпийските игри в Токио.
Шампионатът в Ташкент е последната олимпийска подготовка, след която ще станат ясни участниците в японската столица.

В последния миг от състава отпадна Ангел Русев, заради болки в лакътя треньорският щаб отпред с Иван Иванов реши, че е по-добре да не се рискува с присъединяване му, тъй като на него ще се разчита за международното. По разнообразни аргументи отпаднаха още Иван Димов, Георги Йочев, Николай Стоичков и Коце Захаринов.

Васил Маринов и Христо Христов ще пътуват за Узбекистан в сряда, а надпреварите в техните категории са планувани за 30 май, идната събота, в предпоследния ден на шампионата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР