София. До 25 ноември 2021 г. ще се открие приемът

...
София. До 25 ноември 2021 г. ще се открие приемът
Коментари Харесай

Заместник-министър Георги Събев: Следващата седмица ще започне приемът за „Стартова помощ за млади земеделски производители“

София. До 25 ноември 2021 година ще се открие приемът за планови оферти по подмярка 6.1 „ Стартова помощ за млади аграрни производители “ от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година Това уточни заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев при разкриване на онлайн полемика на Тематичната работна група за разискване плана на насоките за кандидатстване по подмярката, оповестиха от пресцентъра на Министерството .

Заместник-министър Събев акцентира, че посредством идния банкет ще бъде нараснала жизнеспособността на земеделските стопанства и ще се насърчи заетостта в селските региони. По думите му, приоритет ще се дава на планове за сертифицирано биологично произвеждане. Георги Събев уточни още, че левовата равноценност на 25 000 евро е помощта, избрана за подкрепяне на един млад фермер, а общият избран бюджет по подмярката е 12 500 000 евро. Финансовите средства са обезпечени от Инструмента за възобновяване Next Generation EU.

По време на полемиката бяха прегледани изискванията за кандидатстване към бенефициентите, методиката за оценка на плановите оферти, както и допустимостта за подкрепяне, съгласно размера на обработваемата земя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР