София. Днес се проведе четвъртият кръг експертни разговори между екипите

...
София. Днес се проведе четвъртият кръг експертни разговори между екипите
Коментари Харесай

В МВнР се проведе четвърта среща на експертните екипи на министерствата на външните работи на България и Северна Македония

София. Днес се организира четвъртият кръг експертни диалози сред екипите към министерствата на външните работи на Република България и Република Северна Македония, ангажирани с разговора по така наречен пакет от политически въпроси, оповестиха от външното министерство.

Срещата протече в градивна и открита атмосфера. На нея бяха разисквани последните оферти на Република Северна Македония, изпратени предходната година в отговор на предложенията на българската страна, показани на третия кръг експертни съвещания, провели се през септември 2021г., в Скопие.
Екипите на министерствата на външните работи потвърдиха уговорката си за поддържане на деен разговор, ориентиран към намиране на взаимноприемливи решения по основните тематики от политическия двустранен дневен ред.

Провеждането на днешната среща бе контрактувано сред министрите на външните работи Теодора Генчовска и Буяр Османи на взаимно съвещание сред държавните управления на двете страни на 25 януари тази година. В духа на напъните за основаване на нова позитивна динамичност, те се сплотиха към нуждата диалозите по така наречен пакет от политически въпроси да продължат интензивно.

Следващият кръг експертни диалози, които се чака да се проведат в най-скоро време, ще се състои в Скопие.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР