София. Детският омбудсман на Исландия Салвьор Нордал ще гостува в

...
София. Детският омбудсман на Исландия Салвьор Нордал ще гостува в
Коментари Харесай

Омбудсманът на децата на Исландия ще посети България по покана на Национална мрежа за децата

София. Детският омбудсман на Исландия Салвьор Нордал ще гостува в България по покана на Национална мрежа за децата. Посещението е по отношение на дългогодишните старания и застъпническата работа на Мрежа за децата да бъде основана институцията Омбудсман на детето в България, който да пази ползите, правата и потребностите на децата.

По време на визитата си, което ще се организира от 20 до 26 юни т.г., госпожа Нордал ще има срещи с омбудсмана на Република България проф. доктор Диана Ковачева, с народни представители от Комисията по труда, обществената и демографската политика и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 47-ото Народното събрание, с министъра на образованието и науката акад. Николай Денков и със заместник-министъра на правораздаването Борислав Ганчев.

Днес от 11.30 часа в залата на SofiaLab (ул. „ Сердика “ 1) Салвьор Нордал ще даде взаимна конференция с омбудсмана на Република България проф. доктор Диана Ковачева.

Исландският омбудсман на децата ще бъде специфичен посетител на Годишната среща на Национална мрежа за децата, която ще се организира на 24 и 25 юни 2022 година в град Трявна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР