София. Десетки граждани се събраха на площад Св. Неделя“ в

...
София. Десетки граждани се събраха на площад Св. Неделя“ в
Коментари Харесай

София: Десетки граждани се събраха на площад „Св. Неделя“ в памет на телевизионната водеща Виктория Маринова

София. Десетки жители се събраха на площад „ Св. Неделя “ в памет на телевизионната водеща Виктория Маринова, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Събралите се на площада жители упорстват медиите да реагират на ликвидиране на журналистката в Русе. Бяха запалени свещи в нейна памет. Гражданите носят плакати с надписи: „ Няма правда-няма мир “ и „ Виктория Маринова-поклон “, както и фотоси на журналистката.
Бдения се провеждат и в Русе, Стара Загора, Пловдив и Ямбол.
Тялото на 30-годишната телевизионна водеща, която е била и административен началник на русенската телевизия TVN, бе намерено на 6 октомври. Разследването на изнасилването и убийството на Виктория Маринова продължава трети ден. До момента няма обвинени и се работи по всички версии. Според криминалистите гибелта й е настъпила след удари по главата и задушаване. Извършени са огледи и претърсвания, разпитани са очевидци.
От Българска социалистическа партия настояха за дейности от държавното управление за откриване на претекстовете за убийството. От партията обявиха, че чакат и съответни ограничения за отбрана на свободата на медиите. Жестокото убийството на телевизионната водеща откри отзив и в международните медии.
Биляна ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР