София. Дървен материал и около 50 хил. лв. ще са

...
София. Дървен материал и около 50 хил. лв. ще са
Коментари Харесай

Отец Иван, Дом за сираци „Св. Николай“: Дървен материал и около 50 хил. лв. ще са необходими за възстановяване на приюта след пожара

София. Дървен материал и към 50 хиляди лева ще са нужни за възобновяване на приюта след пожара. Това сподели за Агенция „ Фокус “ отец Иван по отношение на пожара в Дома за сираци „ Св. Николай “ в Нови хан в новогодишната нощ. Свещеникът разясни, че не е изгорен целият дом, а част от него. „ Покривът е изгорен “, разяснява отец Иван и посочи, че пожарът е зародил от искра от комина на камината. Той добави, че децата от приюта са настанени в село Доганово и в София. „ Всички сме евакуирали. Отстраняваме вредите и боклуците. Ще пуснем тока, с цел да проработи домът още веднъж “, разяснява отец Иван. По думите му след възобновяване на инсталацията в приюта, децата ще могат да се върнат назад.
„ Фокус “ напомня: Тази нощ пламтя домът за сираци „ Св. Николай “ на отец Иван в Нови хан. Сградата е горяла през нощта, като за погасяването ѝ са се отзовали три пожарникарски автомобила. При случая няма потърпевши – децата и живеещите там са били евакуирани в точния момент. Те са били настанени на разнообразни места при близки на отец Иван в София, Елин Пелин, с. Доганово.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР