София. Държавата е длъжна да защити таксиметровия бранш от нелоялната

...
София. Държавата е длъжна да защити таксиметровия бранш от нелоялната
Коментари Харесай

Калоян Паргов, БСП - София: Държавата е длъжна да защити таксиметровия бранш от нелоялната конкуренция

София. Държавата е длъжна да отбрани таксиметровия отрасъл от нелоялната конкуренция. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в Столичния общински съвет (СОС) Калоян Паргов пред събралите се на митинг водачи на таксита на площада пред храма " Св. Александър Невски ". Това оповестиха от Българска социалистическа партия - София . Лидерът на левицата в София поддържа справедливия им митинг против нерегламентираните транспорти през известна онлайн платформа и предложения техни представители да участват идната седмица на съвещанието на Комисията по превоз и туризъм в СОС, на която той е заместник-председател. Калоян Паргов се ангажира да повдигне още веднъж всички въпроси, които ги вълнуват, и дружно да обсъдят опциите за решаването им.
" Позицията на Българска социалистическа партия постоянно е била в посока полагане на нужните старания, за гарантиране сигурността, качеството и комфорта на таксиметровата услуга, сподели Калоян Паргов пред протестиращите водачи. - Това минава през прецизно съблюдаване на Закона за автомобилните транспорти, както и през одобрените от СОС минимални и оптимални цени за активността, признатия с бюджета на Следствен отдел към окръжна прокуратура за 2019 година размер на патентен налог и нужните разрешителни за осъществяване на таксиметров транспорт в столицата ".
Калоян Паргов добави, че с общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия в СОС упорстват способените държавни органи да подхващат незабавни ограничения и да преустановят нерегламентираните таксиметрови транспорти в столицата и страната. " В края на предходната година таксиметровите водачи пристигнаха на среща с нас в централата ни, тъй като не бяха чути от ръководещите за тарифната политика, напомни Калоян Паргов. - Днес още веднъж им споделих, че методът да реализират триумф в отстояването на правата им е да покажат, че са единни и да се борят. Заявих, че имат цялостна поддръжка от мен в борбата им против сивия бранш и нелоялната конкуренция. Сега Комисия за защита на конкуренцията и ДАИ би трябвало да си свършат работата. Защото всички желаеме таксиметровата услуга да е бърза, комфортна и качествена. В доста страни таксиметровите водачи имат и обществени функционалности, за което употребяват и специфични условия за придвижване. Правилата, които сега съществуват в България за таксиметровите водачи, би трябвало да бъдат спазвани, да има надзор и да бъдат прецизирани там, където е належащо. Защото водачите на таксита би трябвало да получават заслужено заплащане за труда си, да работят умерено, с цел да може да подсигуряват качество и сигурност на предлаганата услуга ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР