София. ЧЕЗ Разпределение България инвестира 4 млн. лв. в монтирането

...
София. ЧЕЗ Разпределение България инвестира 4 млн. лв. в монтирането
Коментари Харесай

4 млн.лв. инвестира ЧЕЗ Разпределение в автоматизирани съоръжения по мрежата през 2019 г.

София. ЧЕЗ Разпределение България влага 4 млн. лева в монтирането на автоматизирани уреди по електроразпределителната мрежа през 2019 година Компанията конфигурира близо 270 устройства, които ще спомогнат за доста по-бързата реакция на сдружението при пораждане на възможни повреди. Това оповестиха от пресцентъра на сдружението .

Автоматизираните уреди са няколко типа. Те алармират къде е повредата и това съкратява времето за нейното локализиране; демонстрират къде има къси съединения и подават команда на електропровода или различен вид оборудване да се изключи, с цел да се избегнат съществени повреди. Някои от тях имат опцията сами да изключат електропровода и по-късно да го включат. Благодарение на устройствата, диспечерите са в положение да насочват спешните екипи с доста по-голяма акуратност. Всичко това води до по-бързи реакции при повреди и надлежно до по-кратко време, в което клиентите са без електрозахранване.

„ Автоматизацията на мрежата води до редица облекчения. Пример в това отношение е автоматизираното секциониране на електропроводите на обособени зони, което дава опция за обособяване на авариралия сектор в границите на няколко минути, като по този метод по-голямата част от клиентите, захранвани от него, остават незасегнати, до момента в който повредите се отстраняват “, сподели Васил Василев, шеф „ Експлоатация и поддържане в ЧЕЗ Разпределение България.

Автоматизираните устройства, които компанията инсталира, са кабелни и въздушни сигнализатори, мощностни разединители и реклоузъри. Само за последните две години и половина инвестицията в този вид уреди възлиза на 11 млн. лева Развивайки автоматизацията на електроразпределителната мрежа, ЧЕЗ Разпределение България започва и модернизацията на основни станции на територията, обслужвана от сдружението.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР