София. Четирима души, един от които полицейски служител от ОДМВР

...
София. Четирима души, един от които полицейски служител от ОДМВР
Коментари Харесай

Четирима души, един от които полицейски служител от Габрово, са участвали в организирана престъпна група за продажба на скъпи автомобили

София. Четирима души, един от които полицейски чиновник от ОДМВР – Габрово, са взели участие в проведена незаконна група за продажба на скъпи коли. За трима от тях – двама мъже и една жена, Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, а за четвъртия е издадена европейска заповед за арест, защото се намира отвън България. Късно вечерта в понеделник съдът реши да остави в ареста двама от задържаните след акцията в " Пътна полиция " -Габрово. Така в ареста остават Мирослав Стефанов и Живко Няголов, а Стефка Нейкова се прибира, с цел да се грижи за децата си.
Разследващият прокурор Ангел Кънев изясни на брифинг по-рано денем, че са предоставени данъчни проверки на цялостната активност на обвинените лица, с цел да се откри има ли сходство или не на имуществото, което имат, и паричните средства, които получават. „ Дамата не работи нищо, а двамата мъже, които не са длъжностни лица, са от Варна - единият работи в Германия, а другият в България, и активността им е обвързвана с продажба на коли “, изясни той.
Прокурор Кънев посочи, че незаконната група работи от 2016 година По думите му тя е работила, като е намирала сложени лица, които против ниско възнаграждение са извеждани в Германия и с същински български и задгранични документи им се основава трудов контракт там, въз основа който наемат скъпи коли. Той изясни, че откакто колите са докарвани в България, незабавно са били сменяни нормата им, премахвани са GSP устройствата им и са били продавани на нищо неподозиращи хора. „ Регистрацията на присвоените коли постоянно е ставала в ОДМВР – Габрово. Задържаният полицейски чиновник като офицер финален е казвал дали събраните документи дават отговор на условията за регистрация на автомобила. Установявано е, че по тях има операции най-често при опит за прекосяване на гранични контролно-пропускателни пунктове. По случая са разпитвани доста хора. Данните на този стадий са за 10 заменени номера, само че занапред ще се събират още доказателства. Имаме подпомагане от сътрудниците в Германия “, изясни той. Прокурор Кънев посочи, че при съответното претършуване в колата на полицейския чиновник са открити 5 хиляди лева, които са дадени, с цел да записва нелегално един автомобил. „ Горе-долу толкоз му е цената “, изясни той.
Ръководителят на Специализираната прокуратура прокурор Иван Гешев изясни, че по време на следствието са зародили подозрения за неговото целеустремено затрудняване, поради което Министерство на вътрешните работи ще организира следствие в ОДМВР – Габрово. За това са известени и министърът на вътрешните работи Валентин Радев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов. Прокурор Ангел Кънев посочи, че не се касае за един самостоятелен акт, с който са се пробвали да попречат на Специализираната прокуратура, нито пък става въпрос за случайност.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР