София. Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел,

...
София. Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел,
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Мария Габриел откри научно-индустриална лаборатория за цифрова интеграция наука-бизнес-образование

София. Българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел, която е лидер на листата на ГЕРБ/СДС, откри дружно с кмета на столицата Йорданка Фандъкова новаторска лаборатория за съдействие сред просвета и бизнес. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Лабораторията е по самодейност на Института по осведомителни и информационни технологии на Българска академия на науките за задълбочаване на съдействието сред Българска академия на науките и високотехнологичната промишленост на България.
Научно-индустриалната лаборатория RILab i2030 ще предлага на дребните и междинни предприятия и високотехнологичната промишленост поддръжка за планове за индустриални проучвания, взаимни иновационни планове, образование на докторанти и специализанти, курсове за повишение на уменията и квалификацията в новите цифрови технологии.
" Поздравявам Института по осведомителни и информационни технологии и Института по механика за взаимния план. Той е образец за връзката сред бизнеса и науката, подкрепяйки гениите ни да остават в България и Европа, научните проучвания да са в интерес на всекидневието на хората.
Лабораторията слага мощен акцент върху цифровите умения. Така дава опция да покажем мощните страни на българските научни откриватели и да насърчим повече младежи да изберат кариера в науката. Насочен директно в интерес на хората, работещи в дребните и междинни предприятия, им дава опцията да получат нужните цифрови умения, да приспособяват и запазят работните си места в резултат на цифровата промяна.
Връзката с бизнеса е значима - продуктите, които научните откриватели основават, би трябвало да имат практическо приложение, да бъде подпомагана тяхната комерсиализация. В това е силата на този план - обединяването на научните откриватели, бизнеса и образованието. В идващия бюджет на Европейски Съюз, по програмата Хоризонт Европа ще имаме 100 милиарда евро. За първи път толкоз мощен бюджет, с цел да може Европа да затвърждава научните си проучвания и в партньорство с бизнеса и образованието да
носи изгоди от цифровата промяна ", съобщи Мария Габриел
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР