София. Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев беше избран

...
София. Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев беше избран
Коментари Харесай

Евродепутатът Андрей Ковачев беше избран за заместник-председател на Групата на ЕНП в Европарламента

София. Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП доктор Андрей Ковачев беше определен за новия заместник-председател на Групата на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент през днешния ден. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Той завоюва гласуването с 95 гласа, а другият претендент Едуард Кукан от Словакия получи 57 гласа. " Това значи самопризнание както за работата на цялата българска делегация в Групата на ЕНП, по този начин и за България! Отстоявайки нашите полезности, Групата на ЕНП в Екологичен потенциал ще продължи да работи и в Европейски Съюз, и в нашето съседство за демократизация, сигурност, господство на закона и европейска интеграция ", сподели след избирането му Андрей Ковачев.
Българският евродепутат става част от председателството на Групата на ЕНП, като дружно с ръководителя на Групата и сътрудниците си заместник-председатели дава отговор за ръководенето на Групата по време на пленарните съвещания на Европейския парламент, съставлява я пред външни фактори и осведоми Асамблеята на Групата за взетите политически и стратегически решения. На постоянни шпации се среща с ръководителите на националните делегации, с цел да обсъдят главните посоки в политиката и да приготвят значимите решения за тактиката на групата.
Изборът за заместник-председател на Групата на ЕНП се организира, с цел да бъде попълнено мястото в управлението на Групата, което беше освободено от Мария Габриел след избирането ѝ за еврокомисар по цифровата стопанска система и цифровото общество. Д-р Андрей Ковачев също по този начин е част от Председателството на Европейския парламент, като един от квесторите на институцията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР