София. България и Монголия имат потенциал да насърчат сътрудничеството си

...
София. България и Монголия имат потенциал да насърчат сътрудничеството си
Коментари Харесай

Зам.-министър Георги Събев: България и Монголия ще разширят контактите си в областта на търговията и аграрните науки

София. България и Монголия имат капацитет да насърчат съдействието си в региона на търговията и аграрните науки. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев на среща с господин Тумур-уя Джамбалцерен, държавен секретар на Министерството на храните, селското стопанство и леката индустрия на Монголия, който е на тридневно посещаване у нас, оповестиха от пресцентъра на Министерството. „ От съвместен интерес е да задълбочим партньорските си взаимоотношения, както за страните ни, по този начин и за бизнеса “, добави заместник-министър Събев.

Георги Събев уточни още, че подписаният към този момент Меморандум за съгласие и съдействие в региона на аграрните науки и технологии сред българската Селскостопанската академия и Монголската академия за земеделски науки е една добра основа за потребни контакти и обмяна на опит. По думите му, Селскостопанска академия със своите научни институти разполага с доста положително ноу-хау, което може да способства за възобновяване и развиването на двустранните връзки.

Тумур-уя Джамбалцерен изрази подготвеност за възстановяване на връзките и разширение на стокообмена с България. Той сподели още, че на монголския пазар добре приети и признати са българските козметични артикули и етерични масла.

Двете страни се договориха за активизиране на търговско-икономическите контакти в най-кратки периоди. Предстои да се организира цифров конгрес, в който да вземат присъединяване, както заинтригуваните институции, по този начин и комерсиалните покои, неправителствени организации и компании.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР