София. 86,5 млн. лв. са загубите на НДК до 1

...
София. 86,5 млн. лв. са загубите на НДК до 1
Коментари Харесай

Служебният министър проф. Велислав Минеков: 86,5 млн. лв. са загубите на НДК до 1 януари, ще наредя пълна финансова проверка

София. 86,5 млн. лева са загубите на НДК до 1 януари, ще наредя цялостна финансова инспекция. Това сподели на конференция в изложба „ Средец “ служебният министър на културата проф. Велислав Минеков, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Той посочи, че насъбраните отговорности на НДК са от 2017 година до края на 2020 година

„ Преди известно време министърът на финансите съобщаваше за едни ужаси, свързани със загуба на милиони. До 1 януари загубата на НДК е 86,5 млн. лева Как ще покрием тази загуба? Дали това не е опит за приватизация? Министерството на културата ще подреди цялостна финансова инспекция, ще търсим какви са аргументите, тъй като това е повече от половината дотация, с която разполага Министерството. Няма да разреша приватизация на НДК. Това няма да се случи. Искам да знам НДК можем ли да го определим като партиен дом? Трябва ли НДК да одобри всички партии. Какво общо има НДК с Политическа партия ГЕРБ? Можем ли да кажем, че това е било част от едно държавно принуждение и шефовете на НДК са били принудени да се съгласят? Ще желая цялата история “, безапелационен бе проф. Минеков.

Той добави, че няма отговор от Съвет за електронни медии във връзка с спиранията на програмата на Националната телевизия, с цел да излъчи партийни конференции. „ Използван е напън върху хората, работещи под шапката на шефа. Имам писмо от Управителния съвет на Българска национална телевизия. Обвинил съм публицистите на Българска национална телевизия. Това е неистина. Няма нито дума за такова обвиняване от моя страна. Поискал съм пояснение от господин генералния шеф. Инцидентът е подобен със прекъсването на БНР за половин ден. Колегите в малкия екран са били показани от министъра от терористи нарушители. Естествено това е неистина. Оказва се, че безогледно заплашвам публицистите, практикувам цензура. Как тъкмо застрашавам публицисти? Никога те не са били приравнявани с нарушители “, съобщи проф. Минеков. По думите му близо 2000 имена от елита на българската просвета са се подписали с искане за оставката на Емил Кошлуков.

Той разяснява още, че Министерството на културата има контракт с „ Лукойл “ за горива. „ Договорът ни продължава, той е 10-годишен. Интересно е, че „ Лукойл “ е победител при всички Министерства “, добави той.

Проф. Минеков загатна и френски антиквар, който е имал едно помещение с размери на гараж. „ Той е награден през 2011 година в посолството в Париж с медал „ Златен век “ за изключителни заслуги. Липсва кореспонденция в Министерството на културата какви са били заслугите му. На идната конференция ще ви опиша още забавни обстоятелства към него “, сподели още проф. Минеков.
Люба АЛЕКСИЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР