Sofia Open, втори кръгАлександър Вукич– Фернандо Вердаско 1-6 6-4 6-3Александър

...
Sofia Open, втори кръгАлександър Вукич– Фернандо Вердаско 1-6 6-4 6-3Александър
Коментари Харесай

Вукич отстрани и Вердаско, предстои му мач със Синер в София


Sofia Open, втори кръг
Александър Вукич
Фернандо Вердаско 1-6 6-4 6-3

Александър Вукич победи завоюва физическата борба с Фернандо Вердаско 1-6 6-4 6-3 и час и педесет минути на корта.

С този триумф си обезпечи място на четвъртфиналите, където го чака конфликт с топ поставения тенисист в схемата – Яник Синер:

„ Нямам какво да изгубвам, “ разяснява идния конфликт Вукич.

В първата част някогашният №7 имаше цялостен превес в разиграванията, като съперникът му не устояваше на заложеното движение и доста рядко намираше път около солидната игра на ветерана от главната линия.

Фернандо записа 10 уинъра против единствено 2 на съперника си, като в същото време приключи и с по-малко непредизвикани неточности – 7 на 8.

Вторият сет бе доста по-оспорван, като и по-рисковите удари на австралиеца започнаха да намират задачата. При 4-4 и 30-30 Вукич записа уинър от ретур, а в идната точка Вердаско сгреши и му връчи правото да сервира за тъждество в мача.

Първият сетбол бе избавен с минаващ удар, само че при втория 38-годишният играч позволи непредизвикана неточност №7 за сета – до момента в който броят им бе същият като в първата част, до тях стояха едвам три печеливши удара.

Вукич бе по-свеж в третата част и взимаше самодейността в множеството точки, до момента в който противникът му все по-често не намираше задачата. След като бе продънен за 2-3, испанецът трябваше да се измъква от брейкбол и при 2-4, само че няколко положителни сервиса понижиха разликата в резултата.

Александър се опитваше да раздвижва оптимално ветерана по корта, а умората на Фернандо бе видна – при 3-5 изпусна преднина от 40-0 и напусна шампионата след форхенд в навън.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР