Sofia Open ще има нов шампион. Във втория полуфинален двубой,

...
Sofia Open ще има нов шампион. Във втория полуфинален двубой,
Коментари Харесай

Контузия и Руне спряха шампионската серия на Синер в София

Sofia Open ще има нов първенец. Във втория полуфинален дуел, 19-годишният Холгер Руне спря серията от 11 поредни победи на двукратния отличник Яник Синер и стигна до триумфа след 5:7, 6:4, 5:2 и отричане на Синер. Благодарение на триумфа Руне доближи до първия си край на шампионат на твърди кортове. В неделя той ще се изправи против Марк-Андреа Хюслер (Швейцария), който по-рано денем победи четвъртия подложен в схемата Лоренцо Музети (Италия).

Причина за отказването на Синер стана едно неприятно рухване на корта в средата на третия сет, при което лидерът в схемата нарани глезена на десния си крайник. 21-годишният тенисист направи опит да продължи дуела, само че откакто беше продънен за 2:5 се отхвърли.

„ Беше страховит мач. Искам да пожелая всичко най-хубаво на Яник, нека успее бързо да се възвърне “, сподели в изявлението на корта щастливият победител Руне. „ Чувствам се малко изтощен след през вчерашния ден. Но през днешния ден сервирах чудесно, получих доста лесни точки при сервис, което беше доста значимо в течение на дуела “, добави датчанинът.

В неделя Руне ще излезе за повторно във заключителен дуел от тура. По-рано през сезона той победи на алените кортове в Мюнхен. За Хюслер това ще бъде дебютно присъединяване във край в международния тур. Големият край на Sofia Open 2022 стартира не преди 16:30 часа.
 В София ще е първият АТР край на Марк-Андреа Хюслер В София ще е първият АТР край на Марк-Андреа Хюслер
В първия сет играта вървеше гейм за гейм, като двамата взимаха относително безапелационно подаванията си. В последния вероятен миг пробив въпреки всичко стана и той беше дело на Синер, който съумя да осъществя четвъртия си брейк-бол от началото на мача и откри резултата – 7:5.

Загубата на сета по никакъв метод не подейства отрицателно на Руне, в противен случай. 19-годишният тенисист първи стигна до пробив, освен това на 0, с цел да поведе с 3:2 гейма. Сервирайки за равнене на резултата Руне трябваше да отрази две точки за връщане на пробива и след триумф с 6:4 вкара срещата в цялостния ѝ формат.

Решителният трети сет стартира с пробив на старта дело на Руне. В средата на сета, при 3:2 за Руне и 15:15, Синер падна неприятно на корта и нарани глезена на десния си крайник. След оказана здравна помощ италианецът се завърна в игра, само че единствено за няколко минути. Той беше продънен за повторно в седмия гейм, след което приключи присъединяване си в шампионата.

Снимка: start-photo.bg

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР