Sofia Open 2022 се очертаваше като поредната силна година откъм

...
Sofia Open 2022 се очертаваше като поредната силна година откъм
Коментари Харесай

След най-дългия мач в историята на Sofia Open: Ясен е първият съперник на Григор

Sofia Open 2022 се обрисуваше като следващата мощна година откъм участници за родната конкуренция, само че всичко закупи напълно нови висоти на база интерес към събитието, откакто беше оповестено завръщането вкъщи на най-хубавия български тенисист - Григор Димитров. Нашенецът досега в своята кариера игра на домашния си шампионат само през 2017-а година, когато завоюва и купата, като той неколкократно е казвал, че друга публиката като родната няма. 

Днес публично от уредниците на надпреварата беше разгласен и началният час на първия дуел в зала " Арена Армеец " за Гришо - 18:00 в сряда, а негов противник на старта следва да бъде международният номер 71 Иля Ивашка, който през днешния ден надигра Микаел Имер в най-дългия мач в историята на София Оупън, траял 3 часа и 22 минути - 7:6(8) 4:6 7:5. Първата ни ракета и белоруският тенисист имат две срещи в съперничеството си досега, разменяйки си по един успех.

Във визитката на 71-вия в света откриваме една ATP купа, извоювана доскоро над 12 месеца в Уинстън-Сейлъм, но от началото на тазгодишната тенис акция равнището му фрапантно спадна. Ивашка обаче в последните седмици и основно по време на американското турне откри печелившия път, като реализира популярна победа против Хуберт Хуркач на US Open, преди да отпадне в осминафиналите, което безспорно го трансформира в подъл противник за нашето момче.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР