Sofia Electric Brewing е големият победител на Demo Day –

...
Sofia Electric Brewing е големият победител на Demo Day –
Коментари Харесай

Четири компании са отличeни в програмата Dare to Scale 2022 на Endeavor

Sofia Electric Brewing е огромният победител на Demo Day – финалното събитие на програмата за растеж Dare to Scale на Endeavor, което се състоя на 13 декември 2022 година Симеон Първанов, създател на компанията, бе отличен от журито в състав: Асен Ягодин (Пощенска банка), Калин Радев (Софтуер Груп), Бойко Таков (ИАНСМП), Мирослав Стоянов (ЕБВР), Александра Мирчева (VM Finance Group). 

Експертите оценяваха представянето на участниците по три критерия – какъв е капацитетът за световен напредък на компанията, какъв брой ясно са избрани стратегическите ѝ цели и какъв брой мощни са презентационните умения на създателя.

Сред отличените компании на база на цялостното им показване в програмата са още:
Appolica с премията „ Straight-A Participant “ – за най-активна компания на уъркшопите, събитията и сесиитеC4 Nexus с „ Dare to Scale Ambassador “ – за компания, която най-активно отразява присъединяване си в програмата, споделя напредъка си в разнообразни канали и въодушевява идната кохорта предприемачиSwipe.bg с „ Collaboration Champion “ – за компания, която сполучливо употребява опциите от програмата, с цел да мащабира бизнеса си.
В тазгодишната кохорта в Dare to Scale се включиха компании с огромен капацитет за напредък от най-различни промишлености, означи Момчил Василев, изпълнителен шеф на „ Ендевър България “. Той акцентира уговорката на компанията е да подкрепя интензивно развиването на средата.

Предприемаческата екосистема в страната се развива извънредно сполучливо и се следят от ден на ден компании, подготвени да излязат на интернационалните пазари макар пандемията през последните години. Особено ни радва това, че техният триумф все по-често е подкрепят от систематичната работа на участниците в тази екосистема. “

Dare to Scale е четиримесечна стратегия за напредък на интернационалната предприемаческа мрежа Endeavor, подпомагаща стартъпи в напреднала фаза на развиване. Тя се организира за четвърта поредна година и продължи от септември до декември, като в тазгодишната кохорта бяха селектирани 20 бизнесмени от 11 компании. Те минаха през 6 уъркшопа и самостоятелни наставнически сесии, водени от сполучливи бизнес водачи от мрежата на Endeavor и консултанти от PwC. В образованията бяха заложени тематики, в които фирмите най-често имат провокации – ръководство на организацията, маркетинг, продажби, бизнес обмисляне и набиране на капитал. През пролетта на 2023 година се чака да отвори приемът за петото издание на Dare to Scale.  

Програмата се осъществя с главен сътрудник Пощенска банка и подкрепена от Софтуер Груп и Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП). Тази година Endeavor си партнира с Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР/EBRD), с чиято финансова поддръжка от консултантската компания PwC предоставиха специалисти, които да подкрепят бизнесмените. Съдружници и шефове от PwC България работиха самостоятелно с всички участници, с цел да им оказват помощ със своя опит и експертиза в превъзмогването на провокациите и развиването на опциите в техния бизнес. В програмата се включи и финансов сътрудник – Seedblink, който способства за спомагателна опция за достъп до финансиране на участниците. Партньори на събитието Demo Day са винарска маза Enira Estate, Sofia Electric Brewing, които са и участник, както и Trastena wines, чиято основателка - Оля Малинова - бе водещ на събитието и е финалист в предишно издание на програмата.

„ За четири години Dare to Scale се трансформира от амбициозна стратегия в устойчива платформа, която основава същинска добавена стойност за предприемаческата среда у нас. Ние в Пощенска банка сме уверени, че вложенията в екосистемата вършат българската стопанска система по-конкурентна и печеливша. Ето за какво влагаме доста старания и упования в този план и за нас е доста значимо да подкрепим положителните хрумвания, да насърчим и подпомогнем младите бизнесмени в устрема им да доближат нови мащаби. Радваме се, че фирмите, които се включиха в програмата тази година, демонстрираха своята изключителна упоритост и предпочитание не просто да разпрострат своя личен бизнес, само че и да вземат участие пълноценно в развиването на средата. Вярваме, че това е вярната тактика, когато приказваме за основаването на нови благоприятни условия и построяването на общото ни бъдеще “, разяснява Асен Ягодин, изпълнителен шеф и член на УС на Пощенска банка.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПощенска банка Endeavor Dare to Scale стратегия за напредък стартъпи стартъп екосистема ПоследниНай-четениКомпании 20 Четири компании са отличeни в програмата Dare to Scale 2022 на Endeavor Политика 524 Президентът наложи несъгласие на измененията в Изборния кодекс Политика 200 „ Войната на Путин ще бъде неуспех “ Бюджет и финанси 76 Британската инфлация изненадващо се забави Компании 10696 Skoda обмисля евакуиране от най-големия авто пазар в света Пазар на труда 6360 Търсенето на труд нараства, само че работната мощ е мощно лимитирана Личности 5992 Мъск към този момент не е най-богатият човек в света Компании 4811 Германец трансформира остарял хотел в Семково в коливинг зона Всички новиниОще от КомпанииВиж всичкиЗакон за възбрана на TikTok влиза в КонгресаГерманец трансформира с
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР