Собствениците на Рома ще се срещнат с група саудитски инвеститори

...
Собствениците на Рома ще се срещнат с група саудитски инвеститори
Коментари Харесай

В Италия: Араби дават 1 милиард за Рома

Собствениците на " Рома " ще се срещнат с група саудитски вложители и предприемача Рафаело Фолиери тази седмица, с цел да обсъдят възможна продажба на клуба.

Изпълнителният шеф на Friedkin Group Дан Фридкин е притежател на римляните от 2020 година, купувайки клуба за към 591 милиона евро от Джеймс Палота.

Година след придобиването американският милиардер назначи за треньор Жозе Моуриньо, който изведе тима до първата европейска купа в Лигата на конференциите. " Рома " в този момент се бори за място в Шампионската лига и доближи до полуфиналите на Лига Европа.

Според изданието Corriere dello Sport група саудитски вложители и предприемача Фолиери ще проведат проучвателна среща с Фридкин тази седмица, заинтригувани от закупуването на клуба, чиято приблизителна стойност е към 1 милиард евро.

Включването на Фолиери в договарянията е изненадващо за мнозина в Италия.

Бизнесменът беше наказан на четири години и половина затвор в Съединени американски щати през 2008 година за присъединяване си в капиталова машинация за 50 милиона $.

През последните няколко години Фолиери към този момент няколко пъти се опита да навлезе в света на футбола, като не съумя да купи клубове като " Палермо ", " Катания " и " Фоджа ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР