Собствениците на линейката, с която бе откаран Георги Петков от

...
Собствениците на линейката, с която бе откаран Георги Петков от
Коментари Харесай

Собствениците на линейката, която не може да се отвори при инцидента с Георги Петков се извиниха

Собствениците на колата за спешна помощ, с която бе откаран Георги Петков от стадион " Славия " след случая с Жорди Кайседо, сервираха своите извинения за гафа със заялата врата на возилото. Както е известно, ветеранът Петков имаше отблъскващ конфликт с нападателя на ЦСКА - София по време на дуела на неговия Славия против " алените ". Петков изгуби схващане на терена, а там влезе кола за спешна помощ, която трябваше да го откара в болница. Поради механически проблем обаче вратата на колата за спешна помощ заяде и не се отваряше, като това съществено забави превозването на вратаря.

" Искрено скърбя за случилото се и бях мощно обезпокоена и аз. Имаме огромен опит в здравното обслужване на футболните мачове от шампионата на България. Над 10 години изпращаме коли за спешна помощ, дори и на интернационалните мачове. Не бих споделила, че този механически проблем, който е зародил, е от немарливост и недовиждане. Шофьорите отиват 2 часа преди началото на срещата на стадиона. Той е работил с тази врата водачът. Отварял, затварял, качвал се е, слизал е. Това е механически случай, който е зародил в самия миг. Говорейки с нашия водач, той сподели, че при опитът му да отвори вратата е чул в допълнение тракване. Това е основало казуса ", съобщи Лалка Коева пред bTV.

" Ние самите имаме 3 коли за спешна помощ, тъй че в случай че колата за спешна помощ беше в някаква нередовност, имаме разновидности. Имаме още 2 коли за спешна помощ, които могат да бъдат употребени. Такива механически произшествия ги има на всички места. Може да се спука гума, може да зародят хиляди произшествия. Отговорността в този случай я одобрявам дотолкоз, доколкото е имало малшанс. Изпратили сме безусловно изправна кола за спешна помощ. Това, което сме могли като хора, сме го създали. Разбирам, че е огромен стрес. Желая му бързо възобновяване и една много-много добра кариера. В целия този случай съм съпричастна ", добави Лалка Коева.

На днешното си съвещание Бюрото на Изпълнителния комитет на БФС разиска оперативни въпроси, свързани с идния постоянен конгрес на централата и прегледа оферти за избор на работни комисии за подготовката му, които ще бъдат отнесени на вниманието на членовете на Изпълнителния комитет, оповестяват от футболната централа. В допълнение Бюрото на ИК гласоподава предложение за промени в Наредбата за шампионатите и шампионатите, и в частност – за наложително съществуване на втори автомобил за незабавна здравна помощ – кола за спешна помощ, в мачовете от професионалните дивизии.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР